Top 3 over historiens bedste Superliga-spillere

content_emilio-garcia-awdcgddedh0-unsplash2Kilde Unsplash

Superligaen har haft mange gode spillere gennem tiden, men hvem af dem er egentlig den bedste?

Den bedste danske fodboldrække har igennem tiden været hjemmet for mange stjerner. Dog kigger vi i denne artikel kun på spillere fra Superligaen, det vil sige spillere der har spillet i ligaen siden den i 1991 skiftede navn. Det betyder, at vi ser foruden navne som Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Allan Simonsen og Michael Laudrup. Her kommer vores bud på en top 3 over de bedste Superliga-spillere igennem tiden.

3: Mohamed Zidan (AB fra 2000-2003 og FC Midtjylland fra 2003-2005)

Andre spillere har vundet og scoret mere end Zidan, men det som han kunne, var noget vi aldrig før havde set i Superligaen. Hans kreativitet, den tekniske kunnen og touch på bolden var på så højt et niveau, at han var klasser over niveauet i Superligaen, hvilket også var årsagen til at udenlandske klubber stod i kø for at hente ham. Han slog igennem i FC Midtjylland, der i de sidste mange år virkelig har formået at hente de rigtige talenter i klubben, hvilket betyder at de nu hører til i toppen af Superligaen. Sæson på sæson kæmper de nu med om guldet, og når man kigger hos bookmakere der tilbyder Superliga betting, er de ofte favoritter sammen med FCK. Sådan har det ikke altid været, og noget af den ære bør derfor tilskrives Zidan, der fra 2003-2005 formåede at score 30 mål i 47 kampe for ulvene, inden han blev solgt til Werder Bremen. Her fangede han selveste Jürgen Klopps interesse, der efter kort tid hentede Zidan til Mainz, hvor Klopp dengang var træner. Da den tyske træner senere drog til Dortmund, signede han Zidan på ny. At en træner som Klopp, der har haft så stor succes, havde den slags tiltro til Zidans evner siger lidt om, hvilken spiller han var.

2: Jesper Grønkjær (AaB fra 1995-1998 og FCK fra 2006-2011)

Grønkjær startede karrieren ud i AaB, og som 21-årig tog han skiftet til Ajax Amsterdam, hvor han brillerede lige fra start. Han gjorde det generelt fantastisk i udlandet, da han kunne noget helt særligt med bolden, nemlig det at kunne drible uden om modstanderen på den sidste tredjedel af banen. Han havde måske ikke et lige så stort talent som Zidan, men han formåede til gengæld at få det bedste ud af det. Det var også det, der gjorde, at han fik så succesfuld en udlandskarriere med ophold på nogen af de største fodboldadresser i Europa som førnævnte Ajax samt Chelsea og Atlético Madrid. Han vendte i 2006 hjem til Danmark, hvor han var med til at vinde fire mesterskaber for FCK.

content_ebbe_i_hadsund1Ebbe i Hadsund” af Sorenhk (CC BY-SA 2.5)

1: Ebbe Sand (Brøndby IF fra 1992-1999)

Ebbe Sand blev angiveligt spottet af Brøndby i en serie-2 kamp for Hadsund, hvor han spillede inden han flyttede til København for at studere. Her havde han egentlig planer om at spille for Lyngby, men det lykkedes Brøndby at få ham overtalt til at komme til Vestegnen i stedet for. Det skulle vise sig at blive en god beslutning, for Ebbe Sand blomstrede om nogen op hos de gule og blå. Her udviklede han sig til intet mindre end en fantastisk fodboldspiller, og bliver af mange anset som den bedste angriber nogensinde i Superligaen. Hans målrekord på 28 mål i 33 kampe fra 1997/1998 sæsonen stod også i 21 år, indtil FCK’s Robert Skov i 2019 overgik den med 29 mål, inden han ligesom Ebbe også tog skiftet til Bundesligaen. Sand skiftede i 1999 til Schalke 04, hvor han ligesom i Brøndby havde kæmpe succes.

Be the first to comment on "Top 3 over historiens bedste Superliga-spillere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Top 3 over historiens bedste Superliga-spillere

af Peter77 Læs også: 3 min
0