Hvordan skriver man en opsigelse af lejekontrakt? Sådan opsiger du dit lejemål

Hvis du gerne vil opsige dit lejemål, skal du skrive en opsigelse og sende det til din udlejer. Her skal fremgå nogle forskellige vigtige informationer i, som du kan finde i artiklen her. Men  du kan også få ideer til ordlyd, opstilling og andre formelle forhold ved opsigelsen af lejekontrakten.

Hvad skal man skrive i sin opsigelse af lejekontrakt?

For det første skal man have de formelle ting i brevet ved en opsigelse på plads. Herunder skal du huske at liste, hvem brevet er til, hvilket lejemål (adresse), der er tale om, og hvilken dato du har skrevet brevet. Men det er også en god idé at skrive, hvornår du forstår, at du skal være ude af lejemålet. Hvis du kan være ude af lejemålet før, er det også en god idé at skrive det.

Vi har her samlet en tjekliste, du kan se på, når du skal skrive din opsigelse af lejemål:

  • Dit navn og kontaktoplysninger
  • Udlejerens navn og adresse
  • Den dato du har skrevet brevet på
  • Adressen på det lejemål, du gerne vil opsige
  • Den dato hvor du flytter fra lejemålet
  • Den dato hvor du stopper indbetaling af husleje (Husk at være opmærksom på forudbetalt leje, hvis du har betalt det)
  • Dine kontaktoplysninger, så udlejeren kan komme i kontakt med dig. Herunder din nye adresse, hvis du kender den
  • Dine kontooplysninger, hvor depositummet skal tilbagebetales til
  • Din underskrift.

Hvordan skal ordlyden være i en opsigelse af lejekontrakt?

En opsigelse af en lejekontrakt kan godt komme til at virke meget formel og kold. Hvis det er ikke er til en personlig udlejer, eller hvis det er en opsigelse af en erhverslejekontrakt, gør det ikke noget. Her må ordlyden gerne være formel, så længe at den stadig er klar.

Men hvis det er til en personlig lejer, så må ordlyden også gerne være lidt mere personlig. Her kan du for eksempel skrive, at du har været glad for at på i lejligheden og glad for jeres samarbejde. Du kan også skrive, hvorfor du flytter, hvis du har en god begrundelse, der selvfølgelig ikke må virke stødende for udlejeren eller lejemålet. Selv om opsigelsen af lejekontrakten gerne må være personlig, skal den stadig være klar for udlejeren. Det er et brev eller mail, man i hvert flad gerne må skrive om et par gange, så man er sikker på, at alt det vigtige kommer med.

 

Tag ordentlig afsked med din udlejer

Sørg til sidst for at tage ordentlig afsked med din udlejer. Det kan blive en lang proces at for eksempel få sit depositum tilbage, hvis ikke man står på god fod med sin udlejer. Så selv om du lige om lidt er ude af dit lejemål, så husk at vis respekt over for udlejeren og lejemålet. Det inkluderer at gøre ordentligt rent og male væggene ordentligt, hvis det fremgår af lejekontrakten. Og hvis noget er gået i stykker, så meld det til udlejeren. De finder alligevel ud af det og kan føle, at du har prøvet at snyde dem.

Hvis man kan, kan man også aflevere opsigelsen af lejekontrakten personligt til udlejeren. Så kan man også få hendes underskrift derpå med det samme. Sørg for at have to kopier med, så du selv kan have en kopi med hendes og din egen underskrift på opsigelsen af lejekontrakten også. Ved at aflevere opsigelsen af lejemålet personligt, sikrer du også, at der ikke er nogle misforståelser mellem jer.

Hvis du er interesseret, kan du læse mere om erhvervslejekontrakter på Erhvervsadvokat.dk – hvor du også har mulighed for at komme i kontakt med en advokat, der kan hjælpe dig med dine opgaver. Husk at indhente tilbud fra flere advokater, så du er sikker på at få en, du har god kemi med.

Be the first to comment on "Hvordan skriver man en opsigelse af lejekontrakt? Sådan opsiger du dit lejemål"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hvordan skriver man en opsigelse af lejekontrakt? Sådan opsiger du dit lejemål

af Kongepyton Læs også: 3 min
0