Sådan slipper du af med de brune rande i toilettet

Du kender det måske. Toilettet der engang var pænt og ensfarvet, har med tiden fået grimme striber indvendig, såvel under som over vandspejlet. Men kan skaden udbedres, eller skal du i stedet ud og investere i et helt nyt toilet?

Rust, okker og kalk sætter sit tydelige præg på WC’et

Sorte eller brune aflejringer i toiletskålen, kan med det utrænede øje ligne slidtage. Dette er der dog på ingen måde tale om, da disse ”streger” er det stik modsatte – nemlig aflejringer, som har sat sig oven på toilettets porcelænsoverflade. Disse aflejringer opstår oftest i stillestående toiletter, samt i toiletter, hvor der ikke jævnligt benyttes WC-rens og WC-børste, til at fjerne rust, okker og kalkaflejringer. Da der er tale ikke er tale om slid, men blot en overfladisk belægning, kan du heldigvis gøre noget ved problemet. Alt hvad der skal til, er tre simple rengøringsprodukter, samt en smule flid og tålmodighed. Resultatet vil for mange personer virke overraskende, da toilettet næsten vil fremstå som nyt indvendigt. Dette er såvel billigere end at købe et nyt toilet, foruden at du sparer værdifuld tid på at købe et nyt toilet samt udskifte dette.

Det skal du bruge:

  • Almindelig toilettens
  • Kalkfjernergéle samt sprayhoved til denne
  • Toilettryllesten (pumie sten med håndtag)

Ovenstående tre produkter kan købes online i butikker som forhandler rengøringsartikler, til i omegnen af 100 kroner plus moms. Langt de fleste webshop som handler med rengøringsmidler, sælger også deres produkter til private. Du kan derfor sagtens købe ovenstående tre produkter til privat brug, også selvom at du ikke har et CVR-nummer.

Depositphotos_37033509_lUdover de to ovenstående kemikalier og toilettryllestenen, skal du ligeledes bruge en toiletbørste samt et par handsker. Dette kan enten være et par helt almindelige gule rengøringshandsker, eller et par engangshandsker af latex eller nitril. I dette tilfælde er flergangshandskerne dog at foretrække, da de to afkalkningsprodukter er relativt hidsige.

Sådan gør du:

1: Tøm dit toilet for vand, ved at bruge toiletbørsten til at skubbe vandet ud af toilettet. Dette gøres ved at presse børsten ned i toilettet gentagende gange, indtil at du kan se at vandstanden falder. Dette har til formål at sikre, at rengøringsmidlerne som vi om lidt skal til at benytte, ikke fortyndes væsentligt. Herved sikrer vi, at rengøringsmidlernes fulde effekt udnyttes.

2: Fordel almindelig WC-rens rundt i kummen, og lad dette sidde i 15 minutter. Efter denne periode vil kalkfjerneren ikke længere virke aktivt, hvorved yderligere påføringstid er overflødig. Slut af med at skrubbe grundigt med WC-børsten, for til slut at trække ud.

3: Tøm toilettet for vand igen, ved at benytte føromtalte metode.

4: Spray kalkfjernergelé på de mørke aflejringer, og lad kemien virke i 10-15 minutter. Skrub efter med toiletbørsten, og tilfør yderligere kalkfjernergelé de steder hvor der stadig er stærke aflejringer.

5: Fugt toilettryllestenen i rent vand – enten direkte fra vandhanen, eller fra dit toilet. Det er meget vigtigt at stenen benyttes i våd tilstand, da den ellers vil beskadige dit toilet.

6: Benyt slibestenen til at skrubbe og slibe belægningerne væk fra porcelænets overflade. Dette kan både ske med lige bevægelser, men ligeledes cirkelbevægelser. Husk at genfugte toilettryllestenen undervejs, for at sikre at den ikke tørrer ud

7: Gentag om nødvendigt step 5 og 6 til at alle belægninger er væk. Slut af med at børste overfladerne rene med toiletbørsten, og træk til slut ud.

Tilbage er ikke andet end at nyde det flotte resultat. Husk at du kan købe refills til din toiletrensesten, således at du om nødvendigt kan foretage behandlingen igen på et senere tidspunkt. Husk dog at det er langt det bedste at forebygge belægningerne, ved løbende at påføre WC-rens, for herved at forebygge kalkaflejringer.

Kilde: http://rengoerings-artikler.dk/fjern-sorte-rander-i-toilet/

Be the first to comment on "Sådan slipper du af med de brune rande i toilettet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Sådan slipper du af med de brune rande i toilettet

af larsen-admin Læs også: 3 min
0