De 6 bedste råd til at blive en bedre leder

Hvad gør dig til en bedre leder? Der er mange forskellige måder at gribe lederskab an på. Vi vil i artiklen her opridse nogle af de bedste veje at gå, for at øge dine lederskabsevner. Der er mange måder at gribe lederskab an, og der er ikke kun en måde at gøre det på. Brug det bedste fra disse 6 tips der passer til din lederskabsstil bedst, og få mest muligt ud af jeres forretning.

Godt lederskab er med til at øge effektiviteten, medarbejdertilfredshed og innovationen i virksomheden, hvilket i sidste ende kan ses på bundlinjen. Lad os hoppe ud i vores 6 bedste tips til godt lederskab.

1. Hver passioneret

Lidenskab omkring et projekt starter oppefra. Hvis entusiasmen for projektet ikke er til stedet øverst, så kommer det heller ikke til at være til stede i resten af gruppen. Sørg for at du har din egen entusiasme med i projektet og viser, så smitter det til resten af gruppen og det er med til at øge både kvaliteten og effektiviteten i arbejdet. Hver entusiastisk når du giver feedback og når i snakker om projektet, så når du langt.

2. Lad være med at være bange for at prøve noget nyt

Nogle gange så skal der bare prøves noget nyt og findes en ny vinkel, især i kreative projekter. Hver ikke bange for at gribe et problem an på en ny måde eller måske endda en sjovere måde. Det kan være med til at se tingene på en helt ny måde og det kan skabe innovation.

3. Hver åben for nye idéer

Det er en rigtig god idé at opfordre sine medarbejdere til at komme med idéer. Ofte stammer de bedste idéer fra en medarbejder eller er udarbejdet af et mix af idéer fra flere medarbejdere. Hver positiv for nye idéer, så der bliver skabt et miljø hvor det er normalt og oplagt for den enkelte medarbejder at komme med input og idéer til de fælles processer og arbejdsgange.

4. Kommuniker og lyt

Hvis en medarbejder føler sig overhørt eller overset, så kan det have en negativ effekt der gennemsyder resten af gruppen, udover dette, så kan du også glip af nye idéer der potentielt kan have haft kæmpe indflydelse på effektiviteten i virksomheden. Prøv at sætte et fokus på at øge dine lytteevner ved at give feedback positiv på de problemer eller idéer der bliver snakket om.

5. Omfavn kreativiteten

Kreativiteten kan ofte for den enkelte medarbejder være med til at øge deres effektivitet, arbejdsglæde og motivation i deres arbejdsdag. Hvis en medarbejder har fundet en lidt anderledes måde at gøre tingene på, der passer bedre til deres arbejdsgang, så hver åben for at medarbejderen gør det på sin egen måde. Så længe målet er nået, så gør det i sidste ende ikke noget at arbejdsgangen ikke er præcist som du havde forestillet dig. Hver åben og omfavn dit holds forskellige måder at komme i mål på.

6. Find ud af hvor du selv står

Analyser på dine egne styrker og svagheder. Kender du dem, så står du stærkt i forhold til at få det bedste ud af dine styrker og få forbedret dine svagheder. Ofte kan det endda være oplagt at uddele nogle af din arbejdsopgaver til dine medarbejdere, hvis det kan gøres mere effektivt der og selvfølgelig alt efter hvilke arbejdsopgaver du løfter i dit arbejde.

Der er mange måder at gribe lederskab an på, og der er ikke kun en måde der virker bare virker perfekt i alle virksomheder. Det gælder om at have en værktøjskasse klar der passer både til dig og til dit holder som du leder.
Er du interesseret i at udvikle yderligere på dine evner som leder, så kan vi hos CBS Executive tilbyde en lang række lederuddannelser til netop dit behov. Du kan se mulighederne på https://cbs-executive.dk/lederuddannelse-kursus/ eller kontakte os om en skræddersyet løsning til dit behov.

Læs flere nyheder på presserummet.dk

Be the first to comment on "De 6 bedste råd til at blive en bedre leder"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


De 6 bedste råd til at blive en bedre leder

af Merete Læs også: 4 min
0