Tre gode idéer til hurtig udklædning

Du skal til kostumefest – men du ved ikke, hvad du skal have på. Der er ikke meget tid og du ønsker ikke at bruge alt for mange hundrede kroner på at købe et nyt kostume.

Hvad er der så tilbage af muligheder?

Vi ser her på tre muligheder til både hurtig og billig udklædning, hvis du lige er kommet i tanke om, at du skal til kostumefest.

Nørd

En af de klassiske udklædninger er nørd.

Bare se denne video:

Du skal have et par store briller, gerne en stribet trøje, sæt dit hår op lidt sjovt og tag dine sokker ud over dine bukser. Hvis ikke du bare kan forestille dig looket, så bare kig på videoen herover.

Superman

Denne er også nem.

Du tager en hel dragt på, hvorefter du laver en kappe på en måde og tager dine boxershorts udover tøjet. Det fungerer selvfølgeligt bedst, hvis du får en blå dragt på sammen med nogle røde underbukser.

Ser du traileren fra den sidste Superman-film af Christopher Nolan herunder har du en god idé om, hvad det er, vi leder efter:

Udklædningen er ekstra sjov, hvis du får et par andre venner til at klæde sig ud som andre superhelte. I kan fx klæde jer ud som hele holdet fra Avengers – selvom nogle selvfølgeligt er nemmere at klæde sig ud som end andre.

Fange

En anden klassiker er muligheden for at klæde sig ud som fange.

En stribet pyjamas er hvad du i realiteten skal bruge; eventuelt en helt orange dragt som alternativ, da fanger i USA er klædt ud i orange dragter.

Du kan eventuelt kombinere med en stålkugle, fangerne slæber rundt på. Denne kan laves med papmarche. Tilføj et fangenummer på ryggen af din fangedraft for at lave et komplet kostume for både få penge og på hurtig tid.

Fastelavn er mit navn

I Danmark bruger vi mest af alt kostumer, når vi klæder os ud til Fastelavn i februar. I USA har de også fastelavn, men her er det i højere grad Halloween – sidste fredag i november måned – hvor børn og voksne klæder sig ud.

Børn går i denne forbindelse rundt i nabolaget, banker på døren ved husene og beder om at få slik for ikke at lave ballade – det, der i folkemunde er kendt som ”trick or treating”.

Hvis du søger på YouTube efter videoer fra Halloween i USA får du et godt indtryk af, hvor meget folk her faktisk går op i det.

Udover dette klæder vi os i Danmark også ofte ud til sidste skoledag, hvor alle børnene fester. Det er i samme omgang, at de ældste elever i folkeskolen typisk smider rundt med karameller til alle de mindre børn. Sidste skoledag-kostumer kan være alt inden for himmel og jord – førnævnte nørd, superman og fange er slet ikke dårlige bud her.

Flere og flere vælger også at klæde sig ud, når de tager til fx Roskilde Festival, Samsø Festival, Spot Festival eller Nibe Festival. Især Roskilde Festival, hvor folk bliver på festivalen og organiserer sig i camps, har mange udklædte gæster. Gæsterne klæder sig ud og er en del af en flok samtidigt med, at de kan have det sjovt med deres kostumer. Det er fx set, hvordan en camp i Roskilde alle sammen klædte sig ud som Snoop Dogg – en anden gruppe klædte sig alle ud som Venstres tidligere undervisningsminister Bertel Haarder.

Hvis du har brug for mere inspiration til at finde nye kostumer kan YouTube anbefales – søg efter ”DIY”-videoer, hvilket står for Do It Yourself for videoer om, hvordan du laver dine egne kostumer.

Be the first to comment on "Tre gode idéer til hurtig udklædning"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Tre gode idéer til hurtig udklædning

af Kongepyton Læs også: 3 min
0