Det store dilemma: Hvilke opslagstavle er bedst?

Det kan være hårdt og stressende at stå mellem det store valg, når man skal træffe den afgørende beslutning. Før man overhovedet kan træffe en beslutning, skal man sætter sig ind i emnet og således sikre sig, at det er det rigtige man beslutter sig for – eller i hvert fald at man  kan argumentere for det man ender med at gøre. Det vigtigste er at træffe et valg man ikke fortryder, heller ikke om 10 år. Et af de stressende emner er tit små ting. Det lyder ikke af meget, når man skal vælge mellem opslagstavler – der er andre problemer i verden! Ja, det er sådan set også rigtigt. Men det er ikke ligegyldigt hvilke opslagstavle du vælger.

Når du skal vælge en opslagstavle skal du tænke på formål og placering. Det er sådan set ret vigtigt, at vide sådan nogenlunde hvor du vil have din opslagstavle. Det har en betydning for dit valg af størrelsen på opslagstavlen. En opslagstavle kan bruges til mange ting, derfor er det vigtigt at have formålet klart – så du ikke ender med et fejlkøb. Det er så trælst at køre tilbage til butikken og refundere – du kan bruge din tid bedre!

Det kan være en god idé at snakke med nogle om dine idéer, så du får nuanceret dine tanker. Det er egentlig noget man kan gøre med alt – så er man ikke helt alene om at tage den endelige beslutning og du har hørt din omgivelsers tanker om emnet. Det kan kun være en hjælp for dig og en form for vejledning. Så luft dine tanker og planer til dine venner og bekendte – det er en form for gratis rådgivning.

opslagstavle-af-kork

Old-school opslagstavle vs. Whiteboards

De gamle traditionelle old-school opslagstavler kender de fleste fra skoler – hvis du er så ung og ikke kender til dem, så kig efter hos bedsteforældrene, de har sådan en med garanti. Oftest vil de blive placeret i køkkenet. De traditionelle opslagstavler er fleksible i forhold til de mere moderne. De gode gamle opslagstavler kan du nemt pile ned og flytte rundt i rummet eller nemt finde en ny plads til opslagstavlen. Det er så nemt – at selv en kvinde kan gøre det 😉

De mere moderne whiteboards eller smartboards som de også bliver kaldt, kan være mere indviklede at flytte rundt. Det kræver mere eller mindre en større ændret i rummet, de fleste møbler skal have nye pladser. Whiteboards og smartboards er noget de fleste skoler er begyndt at benytte sig af.

Det kan være fleksibelt i en undervisnings sammenhæng, hvor det kan lette lærerens opgave at kunne trykke på en knap og komme på nettet og vise en hjemmeside, et youtube klip eller noget et helt tredje. En smartboard kan også gøre det hele lettere for foredragsholdere, hvis man har et PowerPoint show. Så med andre ord kan whiteboards og smartboards gøre en del lettere for mange.

Men en whiteboard eller en smartboard i hjemmet er ikke altid en god løsning. Det handler igen om hvad man skal bruge det til. Det er vigtigt at huske at en traditionel opslagstavle ikke larmer – lydniveauet er sådan set på 0. En anden vigtig detalje er, at en god gammeldags opslagstavle også er betydelig billigere. Så hvis du overvejer at have en tavle til køkkenet eller arbejdskontoret, så kan det helt klart betale sig at købe en old-school opslagstavle. Der er penge at spare også er de fleksible og lige til. De old-school tavler kræver ingen teknisk viden. Det kan være en udfordring på de mere moderne tavler.

Så hvis du har et begrænset budget, så skal du have old-school opslagstavle.

Be the first to comment on "Det store dilemma: Hvilke opslagstavle er bedst?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Det store dilemma: Hvilke opslagstavle er bedst?

af larsen-admin Læs også: 3 min
0