Derfor er det vigtigt at have en lokal advokat

Det er ganske sjældent, at du som den gængse dansker vil have brug for at kontakte en advokat – men hvis tilfældet opstår, er det vigtigt, at du sørger for at alliere dig med en lokal advokat. Det vil sige en advokat i dit lokalområde, som du har mulighed for at besøge og at tage face-to-face-møder med. I disse digitale tider kan det virke fristende at klare kontakten med officielle instanser pr. telefon eller computer, men med en advokat er det en ekstra sikkerhed og troværdighed, der opbygges, når man kan mødes fysisk og have en samtale ansigt til ansigt.

Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du orienterer dig om advokater og advokatkontorer i dit nærområde, således at du ved, hvem du skal kontakte, eller hvor du skal gå hen, hvis behovet for en advokat pludselig skulle opstå. Det kan nemlig være situationer, der opstår ud af det blå, hvor du pludselig vil have brug for en advokat ved din side – ikke kun i alvorlige tilfælde. De fleste større advokatkontorer og kæder har typisk kontorer i de større byer som Aarhus, Aalborg og Odense.

justitia-og-en-globus-jura-og-advokater

Find dit lokale advokatkontor

Hvis du får brug for en advokat – og det kan være i mange forskellige slags tilfælde – er det som nævnt en rigtig god idé, at du på forhånd har orienteret dig om og fundet dit lokale advokatkontor. De fleste større advokatkontorer har nemlig som regel en specialiseret profil, om end advokater også kan varetage alle advokatgerninger. Derfor er det alligevel bedst at have undersøgt advokaternes profil, således at du kan få den bedst mulige rådgivning på området, hvor det er nødvendigt.

Det kan for eksempel dreje sig om anliggender med dit testamente, vejledning i forhold til ægteskabspagt eller skilsmisse, til boligkøb eller til anliggender med inkasso. Der er som nævnt her rigtig mange områder i livet, hvor en advokat kan blive nødvendig at have med inde over e n sag. Derfor vil det også give dig den bedste oplevelse at kunne møde din advokat face-to-face og få et fysisk møde og en personlig rådgivning i sagen.

mand-staar-paa-et-paragraf-tegn-avokater-og-jura

Der kan være stor forskel på priser hos advokater

En anden grund til at det kan være en fordel for dig at konsultere din lokale advokat vil være det økonomiske aspekt. I Danmark er der nemlig fri prisdannelse for advokater, og det betyder med andre ord, at advokater og advokatkontorer selv fastsætter og bestemmer over deres priser. Her skal du altså holde tungen lige i munden, hvis du søger efter en bestemt advokat, for der kan være rigtig stor forskel på priser – og nogle kan udnytte situationen til at tage en langt større betaling end andre.

Derfor kan det også være en fordel at lede efter sin advokat lokalt, fordi det kan indbefatte et mere rimeligt prisleje. Når man kan mødes på et kontor og ikke blot konsultere advokaten via internettet eller telefonen, vil der også være en langt større fortrolighed, der opbygges, og så skal du heller ikke bekymre dig om at betale overpriser på samme måde, som hvis du aldrig havde mødt din advokat i egen person.

Advokathjælp kan blive nødvendigt, når du mindst venter det

De fleste borgere i Danmark går ikke til daglig rundt og spekulerer på, at de skal have en god advokat ved hånden, men det kan blive en nødvendighed, når man mindst venter det. Eller hvis man skal føre en større sag ud i livet, såsom at indgå i et ægteskab eller at skulle gennemføre en skilsmisse. Jo ældre man bliver, jo vigtigere er det også at have styr på sit testamente og på sin arv, og her kommer en advokat netop også ind i billedet.

Du kan derfor også planlægge en hel masse store sager en del bedre, hvis du allerede har en idé om en advokat i lokalområdet, som du vil gå til, hvis – eller måske snarere når – det bliver nødvendigt. På denne måde kan du spare tid, når behovet opstår, og du kan eventuelt også allerede have opbygget en relation til din lokale advokat, fordi du har konsulteret dem på forhånd.

Som nævnt vil det indgyde en langt større tillid og fortrolighed, når man mødes ansigt til ansigt, og dette er ikke mindst vigtige kvaliteter, når det kommer til at have med sin advokat at gøre i lokalområdet.

Be the first to comment on "Derfor er det vigtigt at have en lokal advokat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Derfor er det vigtigt at have en lokal advokat

af Peter77 Læs også: 4 min
0