Cannabisolie – den nye mirakelkur?

Hvis du ikke har hørt om det i tv eller radio eller læst om det i avisen, så har du helt sikkert hørt dine venner eller dine familiemedlemmer hviske sammen om det i krogene. Det er nemlig det helt nye inden for alternativ medicin, og efterhånden slet ikke til at komme uden om – det er nemlig cannabisolie. For mange, der ikke ved hvad denne olie egentlig er, så lyder hele konceptet nok en smule koncept. Cannabis er nemlig normalt ikke noget, som vi forbinder med noget godtgørende og sundt. Tværtimod er brugen af cannabis underlagt et tabu, som skyldes at mange kun bruger planten til at ryge sig skæve med.

hampfroe

Der har da også været urolig meget kontrovers omkring brugen af cannabisolie, både tidligere, men bestemt også nu. Selvom rigtig mange brugere rapporterer, at de oplever smertelindringer, forbedringer i sygdomme og generelt mere velvære, så er der nemlig stadig rigtig mange lægefaglige personer, som ikke vil have noget med produktet at gøre. Dette gør det svært for interesserede patienter at få udskrevet recepter på medicinsk godkendt cannabisolie. Der er flere igangværende medicinske forsøg vedrørende oliens effekt i gang, men indtil resultaterne er tydelige, vil der nok vedblive at være kontrovers omkring dette stof. Men hvad er cannabisolie egentlig?

Et produkt med mange forskellige facetter

Når man giver sig i kast med den spændende verden af information omkring cannabisolien, så er det vigtigt at forstå, at der findes flere forskellige typer af produktet, og flere forskellige fagtermer til at beskrive det. Nogle af de udtryk som man hyppigt vil høre, er for eksempel CDB eller THC olie. De to typer af olie er begge udvundet af cannabis, men forskellen på dem er, at CDB kommer fra stoffet canabidiol, og derfor ikke har noget af den euforiserende effekt, som vi kender det fra de cigaretter, som mange unge ryger. THC indeholder derimod det stof, som er med til at skabe en euforiserende effekt.

Allerede her opstår der et spændende skisma, for mange ved nok slet ikke, at man sagtens kan få alle de gavnlige effekter ved cannabissen uden også at få de negative, altså at blive påvirket af dem på et euforiserende niveau. Det skal dog samtidig siges, at den euforiserende virkning faktisk også nogle gange kan tjene sit eget vigtige formål. Eksempelvis viser erfaringer, at THC olie virker på depression, generelle smerter og Tourettes syndrom. Derudover deler den gavnende sygdomsbehandlende effekter med CDB olien inden for blandt andet gigt, migræne, OCD og sklerose.

På vej imod legalisering

Nogle steder i verden har man allerede legaliseret medicinsk cannabis. Dette giver læger og andre fagfolk mulighed for at udskrive recepter på cannabisolie, som så kan hentes på apoteket. Der er mange fordele ved dette for brugerne. I stedet for at skulle købe produkterne over halvusikre hjemmesider, hvor man ikke helt kan vide hvad man får, er man via apoteket helt sikker på, at man køber medicinsk gennemstede varianter af den godtgørende olie.

I Danmark er vi ikke nået helt så langt endnu. Der er dog stor opmærksomhed omkring konceptet, både i den generelle befolkning og hos regeringen. Idéen til et lovforslag er således blevet fremsat flere gange, og de forskellige partier debatterer ivrigt fordele og ulemper ved legaliseringen af medicinsk cannabis. Imens har en række prominente, kendte personer også været ude og reklamere for produktets gavnende effekt. Det er altså ikke utænkeligt, at vi inden for få år vil se en begyndende lempning af de ellers strenge regler omkring forhandlingen og forbruget af cannabis til medicinske formål.

En ny dansk forretningsmulighed?

Ud over at cannabisolien selvfølgelig kan hjælpe rigtig mange syge mennesker, så er der også andre gode grunde til, at en dansk legalisering kan have positive konsekvenser på et bredere samfundsmæssigt plan. For eksempel vil rigtig mange gartnere kunne tjene godt på at producere de omhyggeligt dyrkede cannabisplanter til produktionen af olie. Ligeledes vil danske medicinalfirmaer kunne tjene på produktionen. Og nogle danske virksomheder har da også fået øjnene op for mulighederne, selvom de ikke kan producere til dansk forbrug endnu – for eksempel er gartneriet Alfred Pedersen & Søn netop startet en produktion af medicinsk cannabis op med hjælp fra en canadisk partner.

Du kan finde meget mere information om cannabisolie på disse hjemmesider

 

Be the first to comment on "Cannabisolie – den nye mirakelkur?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Cannabisolie – den nye mirakelkur?

af larsen-admin Læs også: 4 min
0