Sportsstjernernes seneste trænings- og ernæringstrends

4689328258_e117ed74081Lewis Hamilton” (CC BY-SA 2.0) by ph-stop

Hvad er de seneste trends inden for træning og ernæring? Og hvad gør de største stjerner inden for sport? Det ser vi nærmere på i denne artikel

Klimabevidste sportsudøvere

I dag kan man næsten ikke tale om noget, uden at der skal være en klimavinkel på det. Mange mennesker, som træner på et vist niveau, er afhængige af protein i deres kost, men proteinrige kilder som oksekød, er noget som tærer på klimaet.

Derfor er der også flere og flere atleter på eliteplan, som søger mod nye proteinkilder som kød fra økologisk og græsopdrættet kvæg, der er mere klima- og miljøvenligt. Nogle er endda gået helt væk fra at spise kød. En af dem er den engelske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton, som har vundet det prestigefyldte løb fire gange, og som også i denne sæson er bookmakernes favorit til at vinde kørernes mesterskab med sports betting odds på 1.04.

Lewis Hamilton blev veganer i 2017, da han havde betænkeligheder ved den måde, mennesker behandler verden på. Blandt andet mente Hamilton, at han ikke havde lyst til at støtte den forurening, som mængden af køer skaber med CO2-udledninger, som er mere end der produceres via flyvning og bilos.

Hamilton er langt fra den eneste professionelle sportsudøver, som har valgt at skifte til en plantebaseret diæt. Den tidligere storvindende tennisspiller Venus Williams, den amerikanske banerytter Jack Lindquist, NFL-historiens bedste quarterback Tom Brady og den professionelle surfer og verdensmester i kvindernes åbne mesterskaber i surfing Tia Blanco, er alle sammen hoppet med på bølgen af vegansk mad. Sidstnævnte blev veganer før det blev mainstream i 2013 på grund af sin kærlighed til miljøet, havet og dyrene, som hun har oplevet på nært hold gennem sin sport.

32758830086_8ddb2cbf0b1Stretching Fitness Workout – Must Link t” (CC BY 2.0) by ThoroughlyReviewed

Nyeste trends

Også på træningssiden er der fundet på nye måder at dyrke fitness på. Ifølge eksperter kan vi forvente en stigning i antallet af folk, som træner i vand. Når man træner i vand, får man en helt anden slags modstand. Metoden blev for alvor kendt, da surferen Laird Hamilton introducerede XPT Extreme Pool Training i Los Angeles, og i dag underviser han i metoden, der giver både effektiv kredsløbs- og rygtræning.

En anden trend, som allerede bruges af blandt andet fodboldspillere i Premier League, spanske La Liga og i andre turneringer, er trackerudstyr. Fodboldspillerne bærer en vest til træning, som registrerer alle kroppens bevægelser – op til 1.250 bevægelser i sekundet-, som lagres i en SmartPod. Via autodetektion synkroniserer den så den data, den registrerer fra vesten, på telefonen.

Smartvesten er lavet af tyndt stof, som spillerne kan have på ud over trøjen, og der er en lille lomme på ryggen, hvor SmartPoden kan ligge. Når spilleren så er færdig med sit løb eller sin træning, kan han via data på SmartPoden se et overblik over træningen, forskellig statistik, heat maps over sin placering på banen og gode råd til, hvordan spilleren kan forbedre sig. Smart, ikke?!

Be the first to comment on "Sportsstjernernes seneste trænings- og ernæringstrends"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Sportsstjernernes seneste trænings- og ernæringstrends

af larsen-admin Læs også: 3 min
0