De 3 prægtigste seværdigheder i Thailand

Nu er sommeren efterhånden gået på hæld, og selvom Danmark endnu er et yndigt land, er det ligeledes et land der præges regn, kulde og grå dage.

Paraplyen tages i brug langt oftere end solcremen og badedragten, der begge langsomt er ved at blive stoppet tilbage i klædeskabet.

Men sådan behøver det ikke at være: På sider såsom rejsetilbud.dk ligger der masser af billige afbudsrejser og venter, og her finder man hurtigt steder i verden, hvor der endnu er liv og varme.

I Wang Nam Keaw fejrer de denne november den årlige blomsterfestival, med over 100.000 blomster fordelt på 20 forskellige arter, der vises frem i en spektakulær vertikal have i Flora Parken.

Kun et sted i verden kan man opleve sådan en skønhed og varme – Landet der kaldes ”Sydøst Asiens juvel” og blomsterfester er langt fra den prægtigste oplevelse Thailand har at byde på.

Det kongelige palads i Bangkoks hjerte

Selv hvis dine planer for kommende rejser til Thailand primært er fokuseret mod at slappe af på et af de mange enorme luksushoteller og blive solbrun ved poolen med en god krimi i hånden, bør du stadig unde dig selv at besøge byen Bangkok.

Dette er dog ikke blot fordi byen i sig selv er et besøg værd, for det er den bestemt!

Denne enorme by, som er Thailands hovedstad, huser over 14 millioner borgere og spreder sig over et svimlende stort areal på 1,568.7 kvadratkilometer – så er du til spændende forretninger, kulinariske smagsoplevelser i verdensklasse, hedt natteliv eller by-eventyr, kan du uden tvivl finde det her.

Bangkok er fyldt med spændende kulturskatte, seværdigheder og oplevelser man aldrig vil glemme, men søger du efter en attraktion der i sandhed kan genkendes som noget der er ”prægtigt”, finder du det hos byens mest populære turistattraktion, ”Det Store Palads”, et enormt kompleks af bygninger, haller, templer og pavilloner i hjertet af hovedstaden.

Dette kompleks har tjent som den royale Siam families bopæl siden 1782, og den royale familie boede i samme haller indtil 1925.

Paladset har ikke blot enorm historisk betydning for landet, men er et eksempel på gammeldags Thailandsk bygværk.

Paladset er omgivet af vidtstrakte smukt dekorerede haller, mindre templer og adskillige levn fra forgangne tider, såsom det berømte Wat Phra Kaeo tempel. Templet skulle ifølge lokale legender huse en knogleflig fra selveste Buddha.

Den asiatiske elefant

Hvor end du bevæger dig hen, vil du i Thailand støde på elefanter.

Måske vil du ikke på din færden opleve en ægte elefant, men det kan ikke undgås at støde på dette prægtige dyrs afbildning, for den asiatiske elefant (en mindre elefant-art end sine afrikanske slægtninge) er en stor del af den Thailandske kultur, og er et traditionelt symbol der har sat sit præg på både kunst, arkitektur og som figur i traditionelle fortællinger og eventyr.

Elefanten har altid været både elsket og æret af det thailandske folk.

Engang kunne man se disse smukke dyr vandre i store flokke gennem Burma, men disse dage er langt de fleste af Thailands 2600 asiatiske elefanter at finde som arbejdsdyr i skovområder, eller som ridedyr i de mange elefantlejre spredt rundt omkring i landet.

Hvert år tager tusinde af turister til landet blot for at se elefanterne, for kun få andre steder i verden kan man få lov at opleve disse blide giganter på nært hold, og blive båret gennem smukke jungleområder og landskaber på elefantryg.

Erawan National Park, vandfaldenes paradis

Nordvest for Bangkok ligger Erawan National parken, der er kendt for sine smukke blå vandfald, i særdeleshed Erawan-faldet (Et af landets mest berømte vandfald) der vælter ned over hele 7 niveauer. Et smukt syn og enhver amatørfotografs drøm!

Parken har en bred vifte af spændende flora og fauna, med både elefanter og forskellige vilde hjortearter, der bestemt ikke er bange for at hilse på nysgerrige turister.

De mange huler og grotter i parken er velbesøgte attraktioner, særligt Ta Duang hulen, hvor det er muligt at beskue ægte hulemalerier.

Parken blev oprettet i 1975 og bærer samme navn som den hvide elefant, der optræder i adskillige fortællinger indenfor Hinduismen. Det siges at Erawan vandfaldets øverst niveau har samme form som den hvide elefants tre hoveder.

Med et areal på 550 kvadratmeter har parken et utal af smukke, unikke oplevelser at byde på for de der ønsker at blive forbløffet af naturens prægtige vidundere.

Be the first to comment on "De 3 prægtigste seværdigheder i Thailand"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


De 3 prægtigste seværdigheder i Thailand

af Andreas Skammelsen Læs også: 4 min
0