Hvad skal du vide om de forskellige lånetyper?

Der er mange forskellige lånetyper i Danmark. Her kan du blive klogere på de forskellige typer for lån, du kan optage. Allerførst skal du dog gøre op med dig selv, om du er interesseret i et variabelt eller fastforrentet lån. Der er fordele og ulemper ved begge lånetyper.

Hvis du vælger at optage et lån med variabel rente, skal du være forberedt på, at renten kan variere afhængig af bevægelserne i samfundet. Der er ingen som med sikkerhed kan sige, om renten kommer til at stige, falde eller være stabil i fremtiden. Derfor skal du også være forberedt på, at renten i fremtiden kan bevæge sig alle veje. Hvis du tager et fastforrentet lån, er renten typisk højere, end hvad den er på lige nu. Men til gengæld er du sikret mange år ud i fremtiden. Når renten først er fastlagt, kan den ikke stige. Derfor kan det fastforrentede lån anbefales til den, som ønsker et klart overblik over sin økonomi de næste mange år.

Boliglån

Når du optager et boliglån, optager du typisk ikke ét, men to lån: Et traditionelt boliglån og et realkreditlån. Et realkreditlån er et lån, som du optager hos et realkreditinstitut. Det bliver typisk brugt til at finansiere 80% af boligkøbet, imens de resterende 20% bliver betalt med et almindeligt boliglån. Hvis du har mulighed for det, kan du også finansiere lånet med egen opsparing. Jo flere penge du kan lægge af egen lomme, jo lavere en rente vil banken kunne tilbyde dig.

Renten på et boliglån varierer, og det kommer an på, hvordan din privatøkonomi ser ud. Hvis du gerne vil have den bedste rente på dit boliglån, er det en fordel at fremstå så professionel som mulig. Det kan du gøre ved at have lagt et budget, inden du mødes med banken. Når du har lavet et budget, kan banken også se, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. Hvis du har store, månedlige udgifter kan det være med til at afgøre, om du får en dårligere rente på lånet. Dog har du som forbruger altid ret til at få vide, hvilken rente, der er den mest optimale på lånet, og hvordan du kan få den.

Du skal også tænke på, at banken i sidste ende er en forretning, som er interesseret i at tjene penge. Derfor kan du vælge en anden låneudbyder, hvis du ikke mener, at du får den mest optimale rente på lånet.

Billån

Når du skal købe ny bil, skal du først gøre op med dig selv, hvilken bil du gerne købe. Når du har gjort dig overvejelser om den rigtige bil, skal du også gøre dig overvejelser om, hvordan du vil finansiere bilen. Du vil typisk få muligheden for enten at finansiere lånet hos forhandleren eller i banken. Hvad der bedst kan betale sig afhænger, ligesom med boliglånene, af den rente du kan få tilbudt. Derfor bør du indhente tilbud hos forskellige forhandlere, der kan give tilbud.

Forbrugslån

Forbrugslån er, som navnet antyder, et lån til forbrug. Det er et lån du kan optage hos banken, når du skal låne penge til forbrug. Fordi du ikke stiller noget i garanti hos banken, vil du typisk også få en højere rente på lånet sammenlignet med klassiske boliglån. Det er dog stadig en mulighed til den, som har brug for et lån til forbrug.

Kviklån

Hvis du står og mangler penge, kan det at optage kviklån være en mulighed. Mange låneudbydere tilbyder det første kviklån omkostningsfrit. Dog skal du stadig være opmærksom på, at du skal have pengene til rådighed næste måned. Ellers kan det hurtigt komme ud af hænderne på dig.

Be the first to comment on "Hvad skal du vide om de forskellige lånetyper?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hvad skal du vide om de forskellige lånetyper?

af DanielK99 Læs også: 3 min
0