Sådan gør du det hyggeligt omkring puslebordet

Hvis du har en nyfødt lille baby, så slår du sædvanligvis flere ture forbi puslebordet for at fjerne snavsede bleer, tørre din dejlige baby og give ham eller hende en ny og ren ble på. Det vil hjælpe din baby meget, når du skifter ble, hvis du gør samtidig har gjort puslebordet og området omkring puslebordet til et stimulerende, farverigt og sjovt sted for en lille baby at være. Der er flere ting, du kan gøre for at opnå dette uden at bruge for mange penge eller for meget tid på det. Et puslebord i et stimulerende miljø for dit barn kan gøre bleskiftningen til en mere hyggelig aktivitet for både dig og baby.

Tilføj farverige ting og en sjov uro omkring puslebordet

Babyer reagerer positivt på farverige ting. Derfor kan du overveje at lægge farverigt legetøj ned til baby ved puslebordet eller have det rundt om. Så blot ved at tilføje ting i stærke farver rundt om puslebordet kan du gøre bleskiftningen til en sjov og nem oplevelse for dit barn. Du kan også male væggene med stærke farve og sjove motiver foruden puslebordet selv. Dette kunne være søde og sjove tegneseriefigurer eller mønstre, som din baby kan lide. Din baby vil blive stimuleret af disse farver og motiver. Du kan altid få en masse inspiration til pusleborde på internettet.

baby-pa-et-puslebordHvis du hænger en uro over puslebordet, så vil den med garanti få dit barns opmærksomhed, især hvis uroen er batteridrevet. Hver gang du har brug for at lægge din baby ned på puslebordet, kan du tænde for uroen, og baby kan beundre den, mens den langsomt snurrer rundt. Lyden af​ uroen kan også stimulere dit barns hørelse og syn, da baby naturligt følger uroen med sine øjne og ører. Dette kan hjælpe dig til at undgå, at bleskiftningen på baby bliver en kamp. Det er oftest en god ide, at du placerer uroen højt nok, så den er uden for rækkevidde af babys nysgerrige små fingre.

Når det er sagt, så er du dog også interesseret i at baby får stillet sin nysgerrighed og derved bliver stimuleret. For at gøre dette, kan du opstille solide møbler og genstande så tæt på puslebordet, at din baby kan række ud og pille ved dem, når du skifter ble. Dette kan hjælpe meget med at stimulere babys sanser. Det kunne for eksempel være et stort og stabilt spejl, nogle tøjdyr eller en stumtjener. Det er vigtigt, at baby får stimuleret sin følesans! Du kan læse mere her om forskelligt udstyr til puslebordet.

Sørg for den rette belysning og musik omkring puslebordet

Du bør også sørge for, at der den rette belysning omkring puslebordet. Undgå således, at der er for skarp belysning fra solen, som baby kan få i øjet. Vi ved alle sammen, hvor ubehageligt dette kan være! Du kan derfor overveje ikke at placere bordet lige op ad ​​et vindue. Samtidig bør du også sørge for, at der er god nok belysning til, at du tydeligt kan se, hvad du laver. Generelt så gælder det, at jo mere lys der er, desto bedre er det – så længe lyset altså ikke er for skarpt. Derved kan din baby også nemmest følge med i, hvad der foregår omkring ham eller hende.

Endelig kan det være en god ide med noget roligt musik omkring puslebordet, når du skifter ble. Vælg noget, der ikke er for højt og voldsomt og som er mere stille og roligt så som børnesange, som du kan synge for din baby, mens du skifter ble. Sørg også for at puslebordet er fri for små genstande, som din baby kan sluge. Slutteligt er det også vigtigt, at dit puslebord ikke har skarpe kanter, der kan skade din baby.

Be the first to comment on "Sådan gør du det hyggeligt omkring puslebordet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Sådan gør du det hyggeligt omkring puslebordet

af Troels Læs også: 3 min
0