Tandpine skal tages alvorligt

TandlægestolHar du lige pludselig fået utrolig ondt i tænderne? Eller er dine tandsmerter stille og roligt taget til, således at de nu har nået et niveau hvor de er blevet så stærke, at du bliver nødt til at gøre noget ved det?

Uanset hvad er en ting sikkert: tandsmerter er nogle af de værste smerter, som man overhovedet kan forestille sig. Mange danskere tror at tandpine blot går i sig selv igen, uden nogen form for behandling – dette sker dog uhyre sjældent. Venter du med at blive behandlet, vil du derfor med stor sandsynlighed blot forværre din lidelse, og dermed få en endnu slemmere tandpine.

Men hvad gør man lige, hvis tandlægens kalender er fyldt?

Sådan får du en akut tandlægetid

Allerførste skridt, er selvfølgelig at ringe til din egen tandlæge, for at høre om du kan få en akut tandlægetid. Helt på linje med almindelige praktiserende læger, vælger mange tandlæger nemlig at reservere lidt tider hver eneste dag, til patienter som måtte få tandpine.

Brug en klinik med fokus på tandpine

Kan det ikke lykkedes at få en tid hos din lokale tandlæge, er der heldigvis mange andre tandklinikker, som opererer med akutte tandlægetider.

Hos denne klinik på Frederiksberg, samt deres søsterklinik på Østerbro, tilbydes således akutte tandlægetider mandag til lørdag, både til klinikkernes egne patienter samt til patienter udefra. Disse to tandlæger tilbyder denne ydelse, helt uden merudgifter.

De gør det dog ikke kun for deres blå øjnes skyld. Ved at levere god kundeservice, er deres håb selvfølgelig at du har lyst til at fortsætte som patient hos dem. Men om du vælger at gøre dette, eller kun bruge deres klinik denne ene gang, er selvfølgelig helt op til dig.

Tandlægevagten som sidste udvej

Har du ikke succes med at få en akut tandlæge, hos en almindelig praktiserende tandlæge, kan Tandlægevagten vise sig at være den eneste mulighed for at blive smertedækket.

Tandlægerne som er i tandlægevagten, er såmænd dygtige nok tandlæger. Du kommer dog til at betale et ekstragebyr, oveni de almindelige priser som du betaler for din tandbehandling.

Udover dette, skal du ikke forvente at kunne blive færdigbehandlet hos tandlægevagten. Der er nemlig kun mulighed for nødbehandling her, hvilket betyder at du ikke kan få afsluttet en behandling hos en og samme tandlæge, såfremt at dette måtte være nødvendigt.

Lad ikke tandlægeskræk afholde dig for at søge behandling

Utrolig mange danskere går rundt med angst for at besøge tandlægen. For størstedelen af denne gruppe, betyder det at de helt undgår at få tandbehandling.

Ved kraftige tandsmerter, må mange patienter med tandlægeskræk dog kapitulere, hvor lidt de end vil det.

Hører du til denne patientgruppe, kan det være et godt råd at finde en tandlæge som har særlig fokus på behandling af patienter med tandlægeskræk. Heldigvis får flere og flere tandlæger dette fokus, hvorfor at det er blevet lettere at finde tandlæger som tager særlig hensyn til folk med tandlægeangst.

Én af de ting, som tandlæger med fokus på behandling af tandlægeskræk, sørger for, er at behandle 100% smertefrit. Dette sker ved at der lægges en særdeles skånsom bedøvelse, som du end ikke kan mærke. Bedøvelsen gør, at du ikke får smerter af selve behandlingen – og det er og bliver første skridt, i processen omkring at få tillid til ens tandlæge eller tandplejer.

Udover dette, gør mange tandlæger med ekstra fokus på behandling af patienter med tandlægeskræk, en række andre tiltag for at du slapper mest muligt af. Dette kan være alt fra musik efter eget valg under behandlingen, til særligt behagelige tandlægestole. Derudover arbejder mange tandlæger på at minimere den klassiske “lugt” af tandlæge, som kan være med til at skræmme visse patienter. Dette kan gøres ved at udvælge særlige materialer på klinikken, og desuden tilrettelægge ens rengøring for at lugteleminere.

Husk at fortælle om din forbi, allerede når du booker tiden hos tandlægen. Så vil tandklinikken nemlig gøre alt hvad de kan, for at få dit besøg til at blive så behageligt som muligt.

Be the first to comment on "Tandpine skal tages alvorligt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Tandpine skal tages alvorligt

af Redaktionen 2 Læs også: 4 min
0