Gode tips til at komme bedre igennem studiet

To studerende kan bruge henholdsvis 1 og 8 timer om dagen og stadig få det samme resultat – den samme karakter – ud af deres anstrengelser.

Ikke fordi, at der nødvendigvis er stor forskel i intellektualitet, men simpelthen fordi at den ene studerer meget smartere end den anden.

Vil du helst være den med 1 eller 8 timer?

Vi tager her et kig på, hvordan du kommer bedre igennem studiet. Artiklen er skrevet i samarbejde med bogen Få 12, der skal sikre dig bedre karakterer.

Bedre studieteknikker

De rette studieteknikker betyder enormt meget for, hvor god en karakter du får for dine strabadser på studiet.

En dårlig studieteknik er at læse din bog igen. Du får et overblik af at læse bogen, men den passive indlæring skaber ikke just resultater.

Ej heller hjælper det dig at bruge overstregningstuscher i dine bøger. Nogle undersøgelser peger faktisk mod, at det er med til at hindre din indlæring, da du bliver afbrudt i dit læseflow og derved også afbrudt i dine evner til at overskue en tekst og drage paralleller mellem de forskellige emner.

Prøv i stedet at tage noter i hånden. Ikke med en computer, for du bliver ikke bedre til at huske ved blot at taste alt ind, hvad der bliver sagt.

Når du skal skrive ned på papir, hvad en lærer forsøger at fortælle dig, er der pludseligt tale om aktiv indlæring. Du er nødt til at tage stilling til stoffet for at kunne skrive det ned. Når du tager stilling lærer du også.

En anden god studieteknik er at teste dig selv hele tiden. Øv dig med øvelsesopgaver og fremlæg dine mulige mundtlige emner til eksamen foran dine studiekammerater, der herefter kan spørge dig ind til emnet. Igen får du lov til aktivt at bruge det stof, du bliver undervist i på gymnasiet og det ”bundfælder” sig derfor på en helt anden måde i dit sind.

Spis dig til succes

Hvad spidste du til aftensmad i går?

Hvis det var den store menu for McDonalds hjælper du ikke dig selv.

Du skal, for at få et godt resultat til eksamen, behandle din krop som en ren maskine.

En dieseldreven bil kører ikke hurtigere af, at du hælder fritureolie på den. Det ødelægger tværtimod motoren.

Sørg for at få godt med motion, sov godt og spis sundt. Få grøntsager og magert kød. Drop de hurtige pizzaer og sandwiches dryppet i dressing, for du ender på sofaen med dårlig samvittighed og ingenting lært i løbet af ingen tid.

Ingen cola og Red Bull

Det sidste punkt er også det mest simple. Måske også et af de mest effektive.

Hvis du drikker en cola eller en Red Bull får du mere energi i cirka 5 minutter.

Herefter daler din effektivitet og du mister fokus, fordi at dit blodsukker nu er under niveau.

Mange studerende drikker Red Bulls i et forsøg på at komme foran og få mere energi, men de ender med at gøre dem selv en kæmpe bjørnetjeneste.

Drop din Red Bull til fordel for en god kop kaffe, hvis koffein holder dig kørende i længere tid – og undgå sodavand som pesten, både af hensyn til din koncentration og dit almindelige velvære.

Det behøver ikke at være svært eller hårdt at studere – ej heller på en længere videregående uddannelse. Men det kræver, at du har styr på dine studieteknikker, at du ikke ligger med et blodsukker langt under dit normale niveau og at du har styr på både søvn, kost og motion.

Vil du dit studie seriøst?

Så fat grøntsagen, din notesblok og kom ellers i gang med det samme!

Har du andre forslag til at komme bedre igennem studiet med bedre karakterer, er du velkommen til at skrive en kommentar til dette indlæg under teksten her.

Be the first to comment on "Gode tips til at komme bedre igennem studiet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Gode tips til at komme bedre igennem studiet

af Kongepyton Læs også: 3 min
0