Skal du studere til sommer? Dette skal du have styr på

studerende

Er du én af de heldige unge mænd eller kvinder der er kommet ind på en videregående uddannelse og skal starte på universitetet eller en anden læreanstalt efter sommerferien 2018? Læs med her og find ud af hvad du skal nå at have styr på inden da.

Boligsituationen

Uanset om du skal flytte til København, Århus, Odense eller måske Aalborg, så skal du først og fremmest have styr på hvor du skal bo mens du studerer. Jeg tror at alle i dag ved at det at finde et sted at bo i en studieby i da er mere end rigtig svært. Især i København, men også i alle de andre studiebyer. Der er boligmangel, stor tilgang af mennesker og det har presset huslejepriserne op i et niveau, hvor de færreste studerende på SU kan følge med.

Du må starte med at erkende at du ikke kan betale husleje på SU alene. Derfor må du enten tage et arbejde ved siden af studiet. Kan du endda finde et studierelevant job, så er det helt perfekt, da det vil gaven både dit studie og dine jobmuligheder bagefter. Kan det ikke lade sig gøre, må du sidde kassen i Netto, bag disken i 7-Eleven eller lignende.

Vil du helst bo i lejlighed, så er du nødt til at dele den med venner eller folk du møder på studiet. Set er sådan mange studerende får råd til at bo i lejlighed. Du kan også være så priviligeret at dine forældre har råd til at købe en lejlighed som forældrekøb og leje den ud til dig. Vær dog opmærksom på at du af skattemæssige årsager stadig skal betale husleje.

Sidste mulighed er enten et kollegieværelse eller et privat værelse. Kollegier er populære da de ofte er billigere end andre boligformer og da der også opstår et godt socialt liv disse steder, hvor man bor tæt sammen med jævnaldrende. Så flytter du alene til en ny by, så er kollegie en god måde at lære folk at kende på. Private værelser er folk der lejer et enkelt værelse ud i deres eget hus eller lejlighed.

Få styr på dit IT-udstyr

Der er ingen studier i dag, der ikke er stærkt afhængige af IT. Du kan ikke komme igennem et videregående studie uden en computer. Har du ikke allerede en bærbar computer du kan have med i skole og bruge derhjemme til opgaver, research og kommunikation, så er du nødt til at anskaffe dig én. Mange studerende køber en Macbook eller en anden kvalitetscomputer der både kan holde i flere år og kan holde til at ligge konstant i din taske og blive båret rundt fra sted til sted.

Du er også nødt til at have en bredbåndsforbindelse i din lejlighed eller på dit værelse. Bor du på kollegie er der allerede Internet, men bor du privat skal du som regel selv bestille og betale for bredbånd. Heldigvis er der masser af udbydere der tilbyder Internetabonnement til en billig penge, hvis du ikke har behov for en super stærk forbindelse.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at anskaffe sig en printer og huske at købe blækpatroner til den (se her). Selvom mange studier i dag klarer opgaveafleveringer online, så foretrækker de fleste studerende stadig at kunne printe ud.

Møbler og ting

Har du fundet en bolig, så skal der jo også være noget i den udover dig og dine bøger. Møbler og ting er dyre og kommer du lige fra et værelse hos dine forældre, kan det være noget af udskrivning. Her kan du med fordel høre dine forældre om de har noget de kan undvære på loftet eller i kælderen. Du kan også besøge én af de mange genbrugsbutikker, der findes i alle byer. Sidst men ikke mindst kan du ønske dig ting til boligen i indflyttergave.

Be the first to comment on "Skal du studere til sommer? Dette skal du have styr på"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Skal du studere til sommer? Dette skal du have styr på

af DronningePython Læs også: 3 min
0