Mange om buddet: Hvem tager topscorertitlen i Champions League?

content-13307913684-65a3fcb6c1-b1Real Madrid vs. Borussia Dortmund – Champions League 2014” – (CC BY-SA 2.0) af Ver en vivo En Directo

 

Vi er endelig nået til den tid på året, hvor Champions League skal afgøres, og igen i år kan vi glæde os til en spektakulær afslutning på sæsonen. Således venter der nogle spændende kampe forude, der med garanti giver drama af den bedste slags. Også mål kan vi forvente os mange af, og vi kigger her nærmere på, hvem der kommer til at score flest.

Erling Braut Haaland

Kan den høje nordmand fortsætte sin imponerende målstime, og formår Dortmund at klare sig videre fra deres opgør med Sevilla, ligner han en stærk kandidat til topscorertitlen. Dortmund-angriberen toppede efter gruppespillet topscorerlisten med seks mål. Samme antal som Neymar, Morata og Rashford. Sidste sæson scorede Haaland 10 Champions League-mål. Det står efterhånden klart, at han er en spiller, vi skal holde ekstra godt øje med.

Robert Lewandowski

Polakken har overraskende haft en sløj start på målscoringen i Champions League i denne sæson. I hvert fald hvis man sammenligner med sidste år, hvor Bayern München vandt turneringen efter at have slået PSG i finalen. Her blev Lewandowski nemlig kåret til Champions League-topscorer med 15 mål.

Taget i betragtning af Bayern Münchens forholdsvis overkommelige modstander i Lazio, er der hvert fald mulighed for, at han kan lægge et par ekstra mål til hans samlede total. Med tanke på, hvor gode Bayern har været på det seneste, og hvor mange chancer Lewandowski kommer frem til, er det slet ikke utænkeligt, at han hurtigt bevæger sig opad på topscorerlisten. Han ligner derfor en af de mere spændende kandidater, og specielt når vi tager oddsene i betragtning. Lewandowski giver nemlig odds 6.00, hvis han igen i år bliver topscorer. Det virker umiddelbart til at være højt sat, især når vi ved, hvad han er i stand til at præstere. Det er hvert fald farligt at tvivle på en mand, der engang scorede fem mål på ni minutter.

content-512px-neymar-psg1Neymar PSG” – (CC BY-SA 2.0) af Antoine Dellenbach

 

Neymar

Den brasilianske superstjerne ligner i denne sæson en mand på en mission. Således er Neymar blevet en langt mere moden spiller, end hvad der tidligere har været tilfældet. Han udtalte for nyligt, at han ville vinde Champions League med PSG og har også ført an indtil videre i denne sæson. Nu står han så overfor sin gamle klub, når FC Barcelona venter i 1/8-finalen, og klarer PSG sig videre fra de kampe, er der god chance for, at Neymar kan holde sig i toppen af topscorelisten.

Cristiano Ronaldo

Det vil også være en fejl at udelukke portugiseren, der om nogen ved, hvordan man scorer Champions League mål. Senest scorede han sit mål nummer 134, da han med Juventus vandt over FC Barcelona, og dermed overtog førstepladsen i gruppespillet. Ronaldo er dermed oppe på fire mål i denne sæsons udgave af Champions League og er klart den mest scorende spiller i turneringens historie. Den nu 36-årige angriber vil selvfølgelig forsøge at udbygge den rekord, når Juventus i 1/8-finalerne møder FC Porto fra hans hjemland.

Der er altså flere om buddet til topscorertitlen, hvor vi ej heller skal glemme Lionel Messi, der ligesom Lewandowski dog kun står noteret for tre mål. For at argentineren kan ende øverst på listen, kræver det selvfølgelig, at Barca klarer sig videre fra deres svære opgør mod PSG.

Men uanset hvad, kan vi som seere bare læne os tilbage i sofaen og nyde showet, når Europas mest prestigefyldte turnering igen løber af stablen.

Be the first to comment on "Mange om buddet: Hvem tager topscorertitlen i Champions League?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Mange om buddet: Hvem tager topscorertitlen i Champions League?

af Peter77 Læs også: 3 min
0