Guide: Batterier til iPad

De seneste år har udbredelsen af ipad’en har været massiv.

Selvom andre tablets også har været på markedet, så har ipad’en været danskernes foretrukne mini-PC. Kigger vi på erhvervsbrug, så har Ipad’en hele 90% af markedet. I privatsalget har de lidt mindre, nemlig 65%, hvor kun Samsung truer deres massive dominans.

Ipad er i dag leveret med en indbygget batteri. Men det er faktisk muligt selv at udskifte det. De fleste vælger dog at gå til en reparatør, hvis skærmen er flækket eller batteriet strejker. Mange små forhandlere har specialiseret sig i dette og gør det så hurtigt, at de er færdige efter du fx har handlet ind i supermarkedet. Bemærk at din lokale hælebar, fotoforhandler, boghandler måske også tilbyder at skifte batteriet.

iPad opladning via USB

Ja den lader via USB, men det skal være et stik til formålet. Den lader marginalt, hvis du slår din iPad til din pc for at synkronisere med fx iTunes. Du kan oplades via USB fra en PC eller laptop, hvis du har et stik lavet til formålet.

Opladning via en generator med en lille håndsving er også muligt. Se det som en dynamo, som med håndkraft, kan generere strøm til din iPad. Det er smart på Fx festivaller.

Opladning via solcellegenerator. Små solceller kan genere strøm i en bank, som du kan overføre til din iPad. Det er smart når du er på farten, men kræver, ikke overraskende, klar solskin for at fungere optimalt.

Sådan sparer du på strømforbruget på din iPad
Det er nemt at få sin iPad til at holde længere på samme opladning. Det er også nemt at suge alt strøm ud af batteriet på ingen tid. Med andre ord, så er der nogle syndere / batterislugere, som du SKAL kende for at blive økonomisk. Man har en iPad for, at den skal bruges,  og det skal der ikke laves om på, ellers er det jo ligemeget.  Så det er andre ting vi skal rettet blikket mod, hvis man vil forlængere perioden før du atter må tanke strøm. Du sparer rigtig meget på batteriet, hvis du fjerner lidt luksus. Ideen er at skære ned på det, du alligevel ikke bruger aktivt og dermed ingen nytte har af. Her er lidt tips. Først slå baggrundsopdateringer for Facebook fra. Den sluger rigtig meget. Slå baggrundsopdateringer fra på andre apps. Slå pushmails fra. Slå unødvendige notifikationer fra. Luk ikke dine apps helt ned, for de bruger ingen strøm i dvale, mens det bruger meget strøm for at blive åbnet igen.

Du kan også skrue ned for lyset i skærmen og forlænge levetiden. Men det er ikke det trick du sparer mest på. Og så er det lækkert med en lysende og klar skærm.

Opladning med stik
Her er lidt tricks når du skal lade din Ipad. Hvis du slår Bluetooth og wifi fra, fx via flymode, så bruger din ipad langt mindre strøm. Så hvis du kan tåle at være offline mens den lader, så lader du hurtigere når du slår dem fra. Brug de store opladere, idet at de lader hurtigere da spændingen i laderen er større. De store oplader er beregning til ipad og de små til iPhone. Så brug en oplader til iPad, idet at de er bygget så de passer til de rigtige batterier til ipad.

Du ødelægger batteriet, hvis du klatlader! har man hørt, kloge hoveder, sige i årevis. Ipad’ens batteri mister ikke strøm via klatladning. Batteriet er smart nok til at “forstå” klatladning. Og vær heller ikke bange for overladning. Hvis du er på 80% strøm, så gør det ikke noget du lader den sidde i kontakten natten over, da batteriet automatisk slår fra. Og derved bruger du kun minimalt strøm for at vedligeholde iPad’en, fx 5-7 % strøm på en hel nat.

Fremtidens batterier
I tyskland har man i begrænsede områder med succes eksperimenteret med trådløs strøm. Dvs. at mobile apparater lades via lademaster, som sender strømmen direkte til batteriet. Ikea sælger ladere via induktionsstrøm, hvilket også er en strømoverførsel uden ledning. Så engang i fremtiden er batterier ikke længere noget man overvejer eller skal bekymre sig om. Der er det bare at bruge løs og så sker resten automatisk.

1 Comment on "Guide: Batterier til iPad"

  1. Jeg har også lige udskiftet mit batteri i min Ipad, da den ikke kunne holde så godt på strømmen længere.
    Jeg købte denne;
    https://www.batteri-butik.dk/Batteri-Detaljer/1.10.MAC.6.1,Batteri-til-Apple-iPAD.html
    Og de kan faktisk findes til nogle rigtig gode priser. For dem jeg hører ad, der har haft samme problem, de udskifter Ipad. Køber simpelthen en ny. Det synes jeg måske der er lidt voldsom, men jeg ved selvfølgelig godt at vi befinder os lige midt i en forbrugskultur, hvor man udskifter tingene meget ofte.
    Jeg synes det er nonsens, når man selv kan udskifte

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Guide: Batterier til iPad

af TheBond Læs også: 4 min
1