Fordele og ulemper ved at låne penge på nettet

Der findes både en række fordele og ulemper ved at låne penge på nettet. Det er de seneste år blevet ekstremt let, at optage et lån. Der er mange der drager fordel af denne lethed i forbindelse med optagelse af lån. Det kan dog også for andre ende med at blive en økonomisk ulempe. Udover at det er blevet lettere at låne, er kravene til låntageren også blevet mindre.

Tidligere kunne man kun låne penge i sin bank eller sit realkreditinstitut. Dette var typisk i forbindelse med købet af et nyt hus, ny bil, eller andre store ting. Banken stillede en lang række krav til din økonomiske situation, så de kunne vide sig sikre på, at lånet ville blive afbetalt til tiden.

Kravene fra de online lånudbydere er som sagt ikke ligeså store, som dem banken stiller. Der er dog en række krav, der skal være opfyldt. Et af de vigtigste krav, som går igen uanset hvilken udbyder af lån du vælger er, at du ikke må være registreret i RKI.

money-1015277_1920RKI er et register, der indeholder navnene på personer og virksomheder, som tidligere har haft problemer med at betale deres regninger eller afbetale deres lån. Derudover er der en række andre mindre krav, der skal være opfyldt. Disse krav variere alt efter, hvor du vælger at optage lånet, og hvor stort lånet skal være, altså om det skal være forbrugslån eller kviklån.

Fordele ved forbrugslån og kviklån

Der findes en lang række fordele ved at have muligheden for at optage et forbrugslån eller et kviklån. Kviklån er gode, da man får muligheden for at købe lige det, som an står og mangler, også selvom det er sidst på måneden, og pengepungen er ved at være en smule tom. Kviklån er som sagt ikke specielt store.

Typisk vil de være på omkring 4-5000 kroner. Det betyder også, at der er en kort afbetalingsperiode på lånene. Ofte vil man skulle afbetale lånet i løbet af en eller to måneder. Forbrugslån er til gengæld noget større. Her snakker vi om lån på flere hundreder tusinde kroner i nogle tilfælde. Det betyder selvfølgelig også, at der på disse lån er en længere afbetalingsperiode.

Fordelene ved online lån er, at man får mulighed for at låne til større ting, uden mat man af banken skal stilles til ansvar for, hvad pengene ska bruges til. Det eneste man ska sørge for, er at man betaler sine månedlige ydelser, og ellers bliver der ikke stillet krav eller spørgsmål til lånet. Når man skal finde det billigste lån er det en god ide, at bruge nogle af de mange hjemmesider, der tilbyder sammenligninger af de forskelliges udbyders rente.

Ulemper ved forbrugslån og kviklån

Der findes selvfølgelig også en række ulemper ved at optage forbrugslån og kviklån. En af de helt store ulemper er renten. Renten på disse lån vil typisk være højere end den ente, som banken kan tilbyde. Det betyder også at lånet bliver dyre. I forhold til kviklån gør en rente ikke ligeså meget, da man ikke låner et særligt stort beløb. Det er værre på et forbrugslån, da beløbet der bliver lånt er så højt, at renten får en større indflydelse på afbetalingsbeløbet.

En anden ulempe er, at det er blevet så nemt og hurtigt at optage lån. Det er for nogle mennesker en for stor fristelse, og de ender derfor med, at optage lån, som de ikke kan tilbagebetale. Dette sender nogle mennesker ind i en ond cirkel af lån, og der skal herfra meget til, at få ens økonomi tilbage på rette køl.

Be the first to comment on "Fordele og ulemper ved at låne penge på nettet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Fordele og ulemper ved at låne penge på nettet

af larsen-admin Læs også: 3 min
0