Fodboldtrøjer er for alle fodboldfans

Man ser det straks, man tænder fjernsynet for at se en fodboldkamp: Fans som er iført fodboldtrøjer, der repræsenterer de respektive hold, som vedkommende holder med. Fodboldtrøjer er bestemt ikke kun for spillerne, for når de sælges til fodboldfans, er det nemlig fordi, det er en fremragende måde at vise sit tilhørsforhold til et bestemt fodboldhold på.

real-madrid-fodboldtroeje-paa-manequinAlt imens det er en smart og ofte moderigtig måde at skilte med sin passion for fodbold på. Der kan ligge rigtig meget identitet og associationer i valget af fodboldtrøjer, og derfor er det heller ikke blot en trøje, man ifører sig som alle andre. Tværtimod vil valget af trøjen være besluttet helt ned til mindste detalje, det vil sige, i forhold til hvilket nummer og hvilken spiller som trøjen har påtrykt, og som man dermed viser sin store respekt og sympati for.

Man kan altså lære meget om en person ved at se, hvilken fodboldtrøje han eller hun har valgt at have på, samtidig med at det er en god mulighed for at støtte op om den sportsgren, som de fleste elsker at følge med i. Ude til højre ser du en fed Real Madrid trøje.

Fodboldtrøjer viser, hvem man holder med

Der er, som nævnt ovenfor, rigtig meget identitet og overvejelse bag hvilke fodboldtrøjer, man vælger at købe og at bære, så folk kan se hvem og hvilke hold, man holder med. Man støtter naturligvis fodboldklubben rent økonomisk, når man køber trøjen, eller ønsker sig den og andre køber den til én, men det yder også en moralsk støtte, der er uvurderlig for holdet.

Den dedikation og den tiltro det udstråler, når nogen vælger at iføre sig og dermed også påtage sig en forbindelse til den pågældende fodboldklub, er lige så meget en tilhørserklæring som en tillidserklæring. Man kan derfor også næsten altid vide sig sikker på, at man kan genkende fans af de forskellige fodboldklubber og -hold, når man ser dem i merchandise-trøjerne.

Fodboldtrøjer er da også vældig populære, netop fordi man kan vise sit tilhørsforhold, som dermed også tillader andre at identificere én – både ligesindede fans af samme klub, som man kan tale med, og fans af andre klubber, som man kan have lidt venskabelige diskussioner af holdenes forskellige præstationer og fælles kampe med.

Fodboldtrøjer, der skaber fællesskabsfølelse

real-madrid-fans-foran-stadion-paa-vej-til-fodboldkampNår man ifører sig en fodboldtrøje og tager til fodboldkamp med det pågældende hold, som man støtter, bliver der hurtigt og konsekvent skabt en omfattende følelse af fællesskab, så snart man står blandt hundredvis af andre fans, der har lignende fodboldtrøjer på.

Man er som en del af samme hold, og man deler forventningerne til den klub, man tilhører. Der er ikke noget som stemningen på et stadium, hvor de to kæmpende hold har fans i begge ender, der står sammen og forsøger at støtte deres hold så meget, det nu er muligt. Man indtræder fuldstændig i fællesskabet, når man skilter med sin alliance ved at have et holds farver og trøje på, og på denne måde bliver oplevelsen også meget mere intens og meget festlig.

Der vil derfor også altid være hundredvis af mennesker klædt i fodboldtrøjer til en fodboldkamp på et stadion, men der er også i stigende grad begyndt at dukker fodboldtrøjer op udenfor selve sportsgængernes territorier.

Fodboldtrøjer er nemlig blevet ganske moderigtige og en del af et ”statement”, der siger noget om, hvem man er som person – netop gennem hvem man holder med og støtter op om, når det kommer til ens store interesse for fodbold. Det er meget sigende, og derfor er det også ganske essentielt, at man kun ifører sig fodboldtrøjer fra de klubber, man rent faktisk holder med.

Be the first to comment on "Fodboldtrøjer er for alle fodboldfans"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Fodboldtrøjer er for alle fodboldfans

af Peter77 Læs også: 3 min
0