Døre og vinduer – Hvorfor skal de udskiftes?

C:\Users\birk\Downloads\Bypasssaks_Loewe_11_med_rullegreb-10396-1-635687588991661509 (1).jpg

Skal du have nye døre eller vinduer? Vinduer og døre bliver relativ slidte igennem årene derfor er der somme tide behov for en udskiftning af dem. Det er vigtigt at vedligeholde dit hus og renovere det når det trænger. Dette gælder også døre og vinduer. Er de blevet for gamle og slidte er det godt med nogle nye der kan erstatte de gamle. Læs med her og få flere informationer om hvorfor du brude udskifte dine døre og vinduer.

God for varmeregningen

Vidste du at du kan reducere din varmeregning ved at skifte vinduer og døre? Er dine vinduer og døre gamle og dårligt isoleret, så ville vi anbefaler dig at få dem udskiftet, da de ikke kan holde på varmen i huset.

Det er relativ dyrt at få nye vinduer, men i længden ville det kunne betale sig, da du vil spare en masse penge. Er dine vinduer for gamle og dårligt isoleret, er der rig mulighed for at varmen fra dit hjem trænger ud igennem vinduerne. Det vil altså sige at det er svære at opvarme dit hjem og du vil bruge flere penge på at opvarme hjemmet.

Får du nye vinduer der er godt isoleret, vil varmen blive inde i huset og din varmeregning vil ikke være så høj, da der ikke er brug for ekstra opvarmning.

Udover at du spare penge ved at få nye vinduer, så vil din bolig faktisk også stige i værdi.

Vinduesglas

Når du vælger nye vinduer, skal du også nøje overveje hvilket vinduesglas du skal have til vinduerne. Man kan vælge imellem 2-lag eller 3-lags vinduesglas. Man vælger laget alt efter hvor meget energibesparelse du vil have, hvad dit budget er og hvilket udseende man vil have.

Med 3-lags ruder for du energibesparelse, da de vil være mere isoleret og der vil være mindre chancer for træk fra vinduet. En 3-lags rude er derudover også dyrere, hvorfor du nøje skal overveje hvad dit budget er og hvad dine prioriteter er.

Udskiftning af døre

Det er vigtigt at udskifte indvendige døre der trænger. Der findes mange forskellige slags døre, så her har du frit valg. Blandt andet findes der – fyldningsdøre, celledøre og moderne højglanslakerede døre.

Når du vælger en dør til dit hus, er det vigtigt at du tænker på at vælge de døre der passer bedst til husets stil men også din egen stil. Bor du f.eks. i en gammel murermestervilla, vil fyldningsdørene være det perfekte valg. Bor du derimod i en nybygget villa vil de moderne højglanslakerede døre passe bedst.

Særligt hoveddøren eller døre der har direkte udgang til haven skal være godt isoleret. For døre gælder nemlig det samme som vinduer. De skal være godt isoleret og tætte for at holde på husets varme, så du ikke skal betale en kæmpe varmeregning.

Er din hoveddør utæt eller dårligt isoleret, vil alt varmen trænge ud igennem døren, hvilke vi helst ikke vil have sker.

5 situationer hvor du bør udskifte dine vinduer:

  • Der er mange utætheder.
  • Er vinduerne relativ gamle og af den billige slags, bør man stærkt overveje at få en udskiftning.
  • Der er så mange skader og materialeskader, at man nærmest ikke kan reparere det.
  • Der er meget rust, og beslagende på vinduet er meget løse.
  • Vinduerne er dårligt isoleret.

Er du stadig i tvivl om dine vinduer trænger til en udskiftning, kan du altid få en fagmand til at komme og tjekke dine vinduer igennem. Det kan både være en tømrer, en snedker eller en byggesagkyndig der kan gøre dette og give dig gode råd med på vejen.

I nogle tilfælde behøver man faktisk ikke at udskifte vinduerne men blot energiforbedre de eksisterende vinduer. Det er både godt rent økonomisk men også for husets æstetik, da du kan beholde de originale vinduer der passer til husets stil.

Vi håber at dette gav dig et godt indblik i hvorfor det netop er så vigtigt at udskifte døre og vinduer.

Be the first to comment on "Døre og vinduer – Hvorfor skal de udskiftes?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Døre og vinduer – Hvorfor skal de udskiftes?

af Kvikke Viggo Læs også: 4 min
0