3 gode ideer til en bedre hverdag

Motion

Du har sikkert hørt det før – motion er vigtigt. Men det kan være svært at finde til at dyrke motion i en travl hverdag. Men det behøver faktisk ikke at være så svært fordi du kan nemt og hurtigt snige mere motion ind i din hverdag uden at det tager ret meget af din tid.

Du kan f. eks. begynde at tage cyklen til arbejde frem for bilen så får du også frisk luft og er mere klar til at arbejde når du kommer frem. Hvis du har en lang vej til arbejde kan du evt. tage cyklen den ene vej og bilen den anden og så skifte fra dag til dag. Eller du kan tage toget den ene vej eller lidt af begge veje og på den måde stadig få mere motion ind men uden at det tager alle dine kræfter.

Du kan også hurtigt og nemt få flere skridt ind i din hverdag. Tag først og fremmest altid trappen frem for elevatoren. Trapper er en fantastisk metode til lige hurtigt at få pulsen op og trapper bruges ofte af mange til træning.

Hvis du begynder at tænke over det er der også mange andre måder at få flere skridt ind i din hverdag på: stå op når du snakker i telefon, parker bilen lidt længere væk fra dit arbejde – så er det også nemmere at finde en parkeringsplads, gå en tur i frokostpausen med dine kollegaer osv.

Det handler mest om at begynde at tænke mere aktivt og overvinde dit dovne instinkt. Hvis du begynder at tænke mere over vil du hurtigt få flere skridt ind i din hverdag.

Du kan læse mere om Sundhed på Simpelsundhed.dk.

Mindmap

Mindmaps er primært en metode lavet til at huske bedre men kan bruges til meget forskelligt. Hvis du f. eks. skal planlægge en familiefødselsdag og det fylder meget i din hverdag kan du ved hjælp af et mindmap overskue det bedre og dermed også få mere overskud i din hverdag.

Mindmaps går ud på at du i stedet for at skrive noter lineært ned laver et mønster hvor du både bruger farver, tekst og mønster. Mindmaps kan lidt sammenlignes med at brainstorme fordi du laver et mønster efter samme princip.

Mindmaps kan også bruges til arbejde hvis du har et problem der er svært at løse kan mindmaps hjælpe dig med at komme videre. Eller hvis du skal holde et oplæg kan mindmaps være gode til at finde ud af om du husker det hele og kan på den måde også bruges på studiet, hvor du også kan bruge til at skrive helt almindelige noter ned.

Mindmaps er altså en metode der kan bruges meget bredt og i mange situationer. Mindmaps er som alt andet i dag også online. Du behøver altså ikke at begynde at finde tusser og papir frem du skal bare downloade et program og så er du kørende.

Det vil i starten kræve lidt træning at komme godt i gang med at mindmappe. De første par gange vil metoden måske ikke give mening og det vil virke lidt underligt. Men du kan så glæde dig til at du allerede ca. ved den femte gang begynder at se hvor stor en gavn mindmaps kan give dig i din hverdag!

Læs mere om metoden her.

Spis morgenmad

Det handler selvfølgelig også om at spise godt for at få en god hverdag. Hvis du spiser usundt kan du nemt blive sløv og træt og det kan hurtigt forhindre en god hverdag.

For at få en god start på dagen er det vigtigste at spise morgenmad. Hvis du ikke spiser morgenmad får din krop ikke noget energi at starte dagen på og hvis du starter dagen dårligt kan resten af den også hurtigt være ødelagt.

Det er så samtidig også vigtigt at du spiser sund morgenmad. Lav f. eks. en sund smoothie, spis yoghurt eller skyr med mysli, havregrød eller spis en grovbolle. Når du har spist en sund morgenmad er du klar til at begynde en god dag.

Be the first to comment on "3 gode ideer til en bedre hverdag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


3 gode ideer til en bedre hverdag

af Kongepyton Læs også: 4 min
0