2 steder, du kan holde billig ferie – og 1, hvor det koster 50 % mere end sidste år

Lige nu rejser tusindvis af danskere ud af landet hver eneste dag for at nyde ferien under varmere himmelstrøg.

Især de sydlige europæiske lande er populære – måske lige med undtaglese af Grækenland, der de senere måneder har fået megen negativ omtale i medierne som følge af muligheden for et exit fra euroen og den uro, der vil følge i landet herefter.

Men der skal stadig meget til for at Grækenland ikke er en del af euroen – og den usikkerhed kan du indtil videre udnytte til at få en meget billig ferie ned i det græske.

Vi har allieret os med den uvildige økonomiske rådgiver Lene Okholm for at finde de billigste steder at holde ferie – og for også at sætte fokus på ét sted, hvor du måske skal skyde rejsen til næste år.

Mulighederne er som følger:

Billige mulighed nummer 1: Grækenland

photodune-4484468-beach-xs

Du får lige nu – viser et opslag på Rejsepriser.dk – billetter med all-inclusive hotel for blot 1.000 kroner til de græske øer, hvis du vælger at flyve fra Billund. Du kan også flyve fra Københavns Lufthavn i Kastrup til et par hundrede kroner mere.

Det er akut billigt og slet ikke et niveau, hvor rejseselskaberne faktisk tjener penge på rejsen. Det er blot et spørgsmål om, at de taber flere penge ved ikke at have dig med.

Den græske situation varer ikke for evigt – har du lyst til at slænge dig i sydens sol med græsk brændevin er det derfor nu, du skal slå til.

Billige mulighed nummer 2: Thailand

photodune-1245546-thailand-xs

I Thailand er det lige nu efterår – men stadig lige så varmt som når den danske varme peaker.

Thailand har klart flest turister i de europæiske vintermåneder, hvor det er dejligt varmt i Thailand.

Derfor har du mulighed for at score en billig rejse derned lige nu. Det er både din flybillet, dit hotelophold og dine daglige udgifter, du sparer mange penge på ved at rejse lige nu.

Især flyselskabet Norwegian har undertiden billige flybilletter til Bangkoks enorme lufthavn. Du kan, med mad undervejs på den 12 timer lange flyvetur, kommer afsted fra blot 2.500 kroner frem og tilbage. Fra Bangkoks lufthavn har du mulighed for at tage regionale fly til fx Chiang Mai, Phuket eller Koh Chang – hvor end, du ønsker det. De lokale fly koster meget få penge; en billet 700 kilometer nord til den andenstørste thailandske by Chiang Mai står dig sjældent i mere end et par hundrede kroner.

Den dyre mulighed, du måske skal udskyde

For år siden var det billigt at rejse til USA. Dollaren var svag i forhold til euroen og vi var nede at give blot 5 kroner for en dollar, vi kan bruge i USA. I dag nærmer vi os rask de 8 dollars og det er derved effektivt blevet 50 % dyrere for danskere at rejse til USA.

Den gode side af dette er, at flere amerikanere besøger Europa, Skandinavien og Danmark, da deres dollars pludseligt rækker langt her.

Men for os danskere giver det mening at udskyde turen til The Big Apple eller Los Angeles lige et øjeblik. Dollaren fortsætter næppe med at have samme styrke overfor euroen og derfor kan du tænke dig til en billigere pris allerede fra kommende år.

Din flybillet til USA er billigere, end den nogensinde har været – ligesom med Bangkok flyver Norwegian billigt direkte fra Københavns lufthavn til Las Vegas og New York. Men når først du er kommet ned i landet begynder det at koste flere penge og det skal du i dit rejsebudget være opmærksom på.

Vent med USA – og giv i stedet Grækenland og Thailand et skud i sommeren. Hav en god tur!

Be the first to comment on "2 steder, du kan holde billig ferie – og 1, hvor det koster 50 % mere end sidste år"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


2 steder, du kan holde billig ferie – og 1, hvor det koster 50 % mere end sidste år

af Kongepyton Læs også: 3 min
0