Vælg det rette kattefoder til din kat

En glad kat er noget af det bedste, som sin ejer kan ønske sig. Samtidig ønsker man, at have et godt forhold til sin kat, da man ikke ønsker, at ens kat skal tage afstand til en. Vejen til hjertet går i gennem maven, hvilket det også gør på katte. Derfor er denne guide med til, at fortælle dig, hvad der er bedst af foder til din kat.

cat-205757_1920Hvordan vælger jeg det rette kattefoder?

Det vigtigste, når du skal vælge foder til din kat er, at du kigger på kattens alder. For en stor kat skal ikke have det samme foder, som en killing eller en ungkat. Hvis du har en killing eller ungkat, så skal du have noget bestemt foder, der er med til at udvikle din kat i den rigtige retning. Det betyder blandt andet, at de skal have foder, der er med til at udvikle på deres knoglestruktur, muskulatur samt dens øvrige vækst. Dette specielle foder har et større indhold af protein, hvor der stadig er fokus på den gode smag samt næringsindholdet. Hvis du har en voksen kat, så er det en god idé, at snakke med din dyrlæge, som vil anbefale den rette foder til lige netop den kat, du har. Men der er selvfølgelig noget, som du selv kan gøre. Det vigtigste er, at du tager udgangspunkt i om det er inde eller ude kat, hvilken race din kat er og hvilken alder den har. Hvis du har en indekat, så skal katten have mad med et mindre energiindhold. Hvis du i stedet har en udekat, så er det naturligt, at den er mere aktiv og derfor har brug for foder med et stort energiindhold samt foder, der kan styrke dens immunforsvar. Det skal den fordi den bliver påvirket af ydre omstændigheder i naturen, der gør, at den vil være mere modtagelig for sygdomme. Hvis du ønsker at have en sund kat, der lever længe, så skal du tage disse forholdsregler til dig.

At finde det rette foder kan være svært. Men en god tommelfingerregel er, at gå efter det foder, hvor der er rene råvarer. En kat skal have et rigt mængde måltid, som f.eks. kan være kylling, gris, ko eller fisk. Du skal være opmærksom på, at katte ikke har brug for det samme protein indhold som hunde har, da katte ikke bruger samme mængde energi.

Der findes forskellige stadier i kattes liv

Når du skal finde det rette foder til din kat, så skal du kigge på, hvor katten er sit liv. Kattes liv kan man inddele i stadier.

Hvis du har en killing, så skal du være opmærksom på, at den vokser indtil den er fyldt et år. Der findes dog racer, hvor de vokser indtil de er 3-4 år gamle. I denne periode, hvor de er killinger skal de have styrket deres knogler. Hvis du foder din killing med det bedste og mest korrekte foder, så forsikrer du dig, at den vokser som den skal i det rette tempo. Samtidig sikrer du dig, at den får den rette mængde af vitaminer samt andre næringsstoffer, som den har behov for.

Hvis du har en voksen kat, så har den andre behov end en killing har. For nu er den blevet stor og skal ikke vokse mere. Det eneste du skal sørge for i denne periode er, at din kat ikke bliver overvægtig samt at den får den foder, den bedst kan lide. Det er netop i denne periode, hvor du skal snakke med din dyrlæge, som kan give dig råd og vejledning til den bedste form for foder til netop din kat. Det er ligeledes i denne periode, hvor du skal være opmærksom på, hvor gammel katten er og om det er en inde eller ude kat.

Hvis du har en ældre kat, omkring 10-års alderen, så er det på tide, at finde speciel foder til katten. For en ældre kat har andre behov end andre. Der er måske nogle sygdomme, der skal tages hensyn til samt andre omstændigheder. I denne periode af kattens liv har den brug for, at der tages hensyn til dens krop samt indre organer. Det betyder, at den skal have mere C eller E vitaminer, der er med til at beskytte cellerne. Ligeledes har de brug for god mad med et højt kalorie indhold, der kan forhindre vægttab. På dette tidspunkt i kattens liv ved du, hvad den kan lide, så det handler udelukkende om hensyn til kattens alder.

Så det du skal huske er, at katte skal have mad alt efter, hvor de er i deres liv. Tag en snak med din dyrlæge, hvis du er i tvivl om, hvilket foder der passer til lige netop din kat. En kat kan leve længe, så den skal gerne have et sundt og godt liv.

Be the first to comment on "Vælg det rette kattefoder til din kat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Vælg det rette kattefoder til din kat

af jjdenmark Læs også: 4 min
0