3 tricks til at komme mere ud at træne

Vi vil alle sammen gerne mere ud at træne – men det kniber med motivationen, når først vi ligger i sofaen.

Her kommer vi med tre gode tips til, hvordan du kan overkomme den manglende motivation og komme mere ud. Til gode for dit helbred, dit energiniveau og hvor glad du er – for der er næsten ikke det, motion ikke er godt for.

Når først du er kommet op og er afsted.

Køb ordentligt grej

Det er ikke sjovt at træne uden ordentlige sko og med en trøje, der holder på sveden.

Når du begynder at træne for alvor giver et par tusinde kroner i investering god mening. Køb et par ordentlige løbesko, køb en god løbetrøje, nogle svedtransporterende boxershorts og hvad der ellers skal til for, du føler dig godt tilpas. Et par underbukser, der skarver i skridtet er det mest effektive middel til at holde dig i stuen frem for ude på stierne.

Overvej at få taget en løbetest i en fysisk sportsbutik som Sportsmaster eller Intersport. Her kan du finde ud af, hvordan du løber, og om du vil have bedst af at bruge forfodsløbesko, løbesko med midterpronation eller almindelige løbesko, hvor der er god affjedring i hælen. De fleste løber på en måde, hvor de skal bruge god affjedring i hælen, men for enkelte giver det bedre mening at rykke over til barfodsløbesko. Med barfodsløbesko løber du hele tiden på din forfod og din hæl rammer aldrig jorden – ligesom, hvis du spurter i et par almindelige sko. Du bruger herved dine lægge væsentlige mere end du gør med almindelige sko. Fordelen er, du ikke får et stød i hælen, der forplanter sig op i resten af kroppen – brugere fortæller, de er mindre udsat for knæskader med forfodsløbesko.

Spor dine fremskridt med en app

endomodo-logoFor nyligt blev den danske app Endomondo solgt for et trecifret millionbeløb til den enorme amerikanske virksomhed Under Armour.

Hvad Endomondo grundlæggende tilbyder dig er et fællesskab omkring det at træne. Du har mulighed for, når du tager din telefon med ud at løbe, cykle eller hvad du laver, at spore dine ture og derved dine fremskridt. Du kan se, at du for et par måneder siden løb en kilometer på en tid, mens du i dag løber den samme kilometer tredive sekunder hurtigere.

Der er lidt i verden, der er mere motiverende end at se en graf, der går den helt rigtige vej for dig.

Endomondo koster som det bedste intet at bruge i en grundlæggende version, men du har naturligvis mulighed for at betale for en pro-version, hvor du får nogle flere funktioner.

En af de ting, der fungerer rigtigt godt med Endomondo, er muligheden for at “Like” og kommentere andre personers løbe- og cykelture. Du kan opmuntre dine venner der er i gang, og når du selv har været ude at give den gas og slået rekorder får du et råb med fra sidelinjen af dine venner.

Del dine sejre med venner

Andre mennesker kan motivere os i en grad, apps og lækkert tøj ikke kan.

Derfor vinder du også meget ved at alliere dig sammen med en træningsmakker.

Især, hvis I står op sammen om morgenen har I meget at vinde ved at træne sammen. Hvis du ved den anden person står op om morgenen og møder 07 i fitnesscenteret har du også lyst til at møde op. Du er forpligtet til at møde op. Du er den dårlige ven, hvis du ikke møder op.

En enkelt god træningsmakker kan være det vigtigste for dig, når du skal tabe vægt, have flere kilo muskler på eller kunne løbe længere til næste DHL-stafet.

Læs mere om sport og træning på http://www.naturligstil.dk/.

Be the first to comment on "3 tricks til at komme mere ud at træne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


3 tricks til at komme mere ud at træne

af Kongepyton Læs også: 3 min
0