Rejs til Barcelona og få en oplevelse for livet

Omkring 6.5 millioner turister besøger årligt Barcelona, hvilket gør den til en af de mest populære turistdestinationer i Spanien – og i resten af Europa. Det er der en god grund til, for der er uendeligt meget at opleve her, og byens stemning og charme vil feje benene væk under de fleste.

Rejseguiden til Barcelona er skrevet i samarbejde med 24 Rejser.

Hvorfor besøge Barcelona?

Et besøg i den catalanske hovedstad ligger højt på manges ønskeliste, og hvis man ikke allerede har været så heldig at opleve storbyen, så er det på tide at booke flybilletterne. Barcelona ligger ved kysten i det nordlige Spanien, lige ved siden af et andet populært turistområde, Costa Brava. Den blev anlagt i romertiden, og har et smukt middelaldercentrum med hyggelige, smalle gader, og store imponerende kvarterer fra det 19. og 20. århundrede fyldt med modernistisk arkitektur.

Det er en by fyldt med kultur, kunst og gastronomiske oplevelser i verdensklasse, man ikke må gå glip af. Intet mindre end 9 UNESCO-fredede seværdigheder findes her, f.eks. Gaudís mesterværker Sagrada Familia og Parc Güell. Førstenævnte er den absolut største turistattraktion i byen, og den imponerende kirke, der ligger i Eixample-kvarteret, er den dag i dag stadig under opførelse. Parc Güell var tænkt som en privat område til Barcelonas overklasse, men endte i lidt af en fiasko for Gaudí, da kun 2 af de planlagte huse blev opført, hvoraf det ene blev hans eget. I dag er det en offentlig park, og turisterne valfarter hertil i hobetal.

Casa Milá, også kaldet ”La Pedrera” (stenbruddet) er endnu et arkitektonisk mesterværk af Gaudí, der ligger midt på den stilfulde Passeig de Gracia, en smuk boulevard i centrum. Man må heller ikke gå glip af en gåtur ned ad Ramblaen, den kendte gågade, der går lige igennem hjertet af byen, det gotiske kvarter i Barcelonas middelaldercentrum. Her er der altid liv og glade dage, og man vil kunne finde butikker, gademusikanter, levende statuer, gøglere og meget mere. Eixample-kvarteret, hvor Sagrada Familia ligger, blev bygget til centrum i 1800-tallet, og er en kontrast til de smalle og snørklede gader i det gotiske kvarter. Der er her tale om et kvadratisk net af gader, med store imponerende modernistiske bygninger.

Hvad kan man ellers opleve i Barcelona?

Der er så mange ting at opleve i Barcelona at det kan være svært at nævne det hele, men for dem der er passionerede omkring fodbold vil et besøg på Camp Nou, FC Barcelonas fodboldstadion og det tilhørende museum, være et hit. Her kan man få lov at se omklædningsrummene, presseboksene, spillerbænkene og meget mere. Picasso museet er bestemt også et besøg værd, men Miró museet er nok det bedste museum man kan finde i Barcelona, fyldt med Mirós farvestrålende kunst.

Et kvarter man ikke må gå glip af er Gràcia, der før var en landsby, men i dag er smeltet sammen med centrum. Der er en helt særlig lokal bohemestemning her, og man vil føle at man træder et skridt væk fra de turistede centrum, og ind i en anden verden. Hvis man bliver træt af sightseeing, så kan man også slappe af på stranden, for Barcelona har ABC, hvilket er noget ikke alle storbyer kan tilbyde: A for Art, B for Beach og C for Culture. På de utalige cafeer og restauranter venter der fantastiske oplevelser, alt lige fra de lækreste brunch til tapas og paella. Der findes også et utal af eksotiske restauranter, f.eks. vietnamesisk, marokkansk, indisk, mexicansk og meget mere. Nattelivet er fantastisk, og man kan danse natten væk på mange af de populære diskoteker, hvoraf flere ligger direkte ned til stranden.

Inspireret? Du finder flere gode rejseguides til spændende destinationer som Sri Lanka og Berlin på ETU-Travel.dk.

Be the first to comment on "Rejs til Barcelona og få en oplevelse for livet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Rejs til Barcelona og få en oplevelse for livet

af Kongepyton Læs også: 3 min
0