Løbetræning for begyndere

Mange vil gerne tabe sig i vægt, og mange søger mirakelkure og lignende, når de skal have hjælp til vægttab.

Pas på med alt for voldsomme ændringer, der kan give helbredsproblemer, og gennemfør kurene med måde. I denne guide får du gode tip til, hvordan du hurtigt kan tabe dig nogle kilo på den korte bane, men sørg også for at have mere langsigtede mål for ændringer, der kan give hjælp til dit vægttab.

Styr dit væskeindtag

Væskeindtag er en måde at sætte fokus på et hurtigt vægttab. Drik i alt omkring 2 liter vand i løbet af dagen med fastsatte intervaller. Drik et glas vand før hvert måltid og før du indtager mad generelt – på den måde nedsætter du appetitten, da du føler dig mere fyldt i maven.

Undgå dog helt at erstatte maden med vand, og drik udelukkende vand uden andet tilsat – undgå altså eksempelvis saftevand. Tag gerne vitamintilskud via eksempelvis vitaminpiller for at kompensere for den næring, der går tabt ved, at du oftere skal tisse.

Sunde spisevaner

Du kan også få hjælp til vægttab ved at have fokus på sunde spisevaner. En god idé er at have fokus på en personlig kostplan. Du kan for eksempel møde en kostvejleder eller ernæringsekspert. Han kan hjælpe dig med at finde frem til, hvad du bør fokusere på.

Generelt bør du få mange grøntsager, som er fyldt med gode vitaminer og mineraler. Samtidig bør du fokusere på at få en del protein gennem for eksempel nødder og kød, og til gengæld skære ned på meget kulhydratholdige kilder som kartofler, ris, pasta og lyst brød.

Det kan være en god idé at lave madplaner nogle dage frem i tiden, så du undgår at skulle tage hurtige og kortsigtede beslutninger, hvor du bliver fristet af usund mad. For nogle kan det være en god idé at have en madbog eller madlog, hvor du holder øje med, hvad du har spist den seneste periode – på den måde kan du let få overblik over, om du spiser sundt nok. Sørg også for at notere mellemmåltiderne. På den måde kan du identificere de kilder, der ofte gør alt andet end at hjælpe dig til vægttab.

Når du spiser, er det en god idé at sørge for at spise langsomt, da det gør, at du hurtigere bliver opmærksom på, når du er mæt – dermed undgår du lettere at overspise.

Dyrk mere motion

Det er også en god ide at have fokus på at motionere mere. Sørg for at tage tid til indimellem at dyrke sport og i det hele taget få pulsen op.

For mange fungerer det eksempelvis godt at sætte fokus på naturlige ting i hverdagen, der kan bidrage til dette. Det kan være havearbejde, rengøring af bilen eller at du tager trappen i stedet for elevatoren. På den måde kan du hurtigt sætte skub i dit energiforbrug i løbet af dagen og få hjælp til dit vægttab.

Sæt realistiske mål fra starten for din træning. Det kan være meget demotiverende at skulle sætte intensiteten ned, så derfor er det bedre at holde muligheden åben for at intensivere sin træning. Sørg for løbende at bygge på dit træningsprogram, så du fortsat bliver udfordret.

Det er en meget god idé også at tænke i programmer, der udfordrer hele din krop og supplere konditionstræningen med styrketræning. Det giver både en mere stram krop, og samtidig sætter det forbrændingen i vejret. Det kan dog betyde, at du tager en smule på i vægt i starten, men da det er i form af muskler, betyder det kun, at det går den rigtige vej, og at du reelt har opnået en del af det vægttab, du ønskede.

Sørg også for at få nok hvile. Både i form af, at du slapper af i mellem et og to døgn mellem hver af dine egentlige træningssessioner, men også i form af at du får nok søvn om natten, så du er veludhvilet. Det er et vigtigt udgangspunkt, når du vil tabe dig.

Et sidste godt råd er, at du både bør undgå at sulte dig selv – det kan give sundhedsskadelige problemer på lang sigt. Det er også en god idé at undgå slankepiller.

Få yderligere information og hjælp til vægttab og træning læs mere på Fortius Fitness

Be the first to comment on "Løbetræning for begyndere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Løbetræning for begyndere

af jjdenmark Læs også: 4 min
0