Kan Xavi løfte Barcelona?

photo-1616273176990-4b6595066352Kilde: Unsplash

Storklubben FC Barcelona har igennem længere tid været i problemer. Økonomien er ikke til at signe superstjerner, skader har efterhånden i lang tid hæmmet spillere man har haft, og til dels stadig har, store forventninger til. Udover dette, har resultaterne ikke flasket sig og under den nu forhenværende manager Ronald Koeman, var spillet bestemt ikke så offensivt og indbydende, som Blaugrana er kendt for.

Så ind er kommet Xavi Hernandez.

Xavi er om nogen Mr. Barcelona. 767 Kampe. 85 Mål. 3 Sæsoner på reserveholdet og 17 sæsoner på seniorholdet. Han kender klubben ind og ud, han ved hvad det handler om. Han kender alt til presset og forventningerne og ingen kan forestille sig, at han ikke ved, hvad han går ind til. Bulletinerne i og omkring klubben er da også positive. Mange Barcelona-fans drømmer sig tilbage til da Pep Guardiola tog over og indførte tiki-taka-fodbolden og over de følgende sæsoner transformerede FC Barcelona fra et stærkt hold, til i en årerække at være verdens næsten suverænt stærkeste klubhold.

En lang liste af problemer

Forventningerne hos FC Barcelona er altid store. Men klubben står ved en enorm skillevej. Talismanden Lionel Messi er ikke længere i klubben. Det største håb om at erstatte ham, unge og ekstremt talentfulde Ansu Fati kæmper jævnligt med skader. Hver gang han træder ind på holdet, har han vist sig niveau og bidraget med assists og mål, men han har også vist sig skrøbelig og har sjældent formået at spille mange kampe i træk.

photo-1574705493383-9ac8b2c5f42fKilde: Unsplash

Læg dertil, at flere af truppens bærende spillere som Gerard Piqué og Sergio Busquets ikke bliver yngre og ikke spiller på helt så højt niveau som tidligere. Til sidst hentede tidligere manager Ronald Koeman spillere ind, som ikke matcher den spillestil som Barcelona-fans er blevet vant til at forvente af klubben.

I løbet af de senere år har man også kunne se at betting tips fra bookmakerne ikke er så optimistiske omkring Barca. Lige nu er  klubben, med odds 17.00 på at de vinder La Liga, ikke nær favoritterne fra Real Madrid og Atlético.

Sidst men ikke mindst, er økonomien ikke hvad den har været. Flere år med store ind køb og kontrakter gjorde, at da tilskuertallet var nul i lang tid, så mistede klubben penge, den ikke havde råd til at miste. Så når spillere er røget ud, har der ikke været penge til de store stjerne-erstatninger.

Håb for fremtiden

Xavi har i de seneste sæsoner været træner i Qatar. Omend der kan stilles spørgsmålstegn til ligaens niveau, har Xavis hold været ganske suverænt. Spillestilen har været tiki-taka som Barcelona var kendt for under Guardiola – med Xavi på holdet – og håbet er derfor, at Xavi kan implementere den samme spillestil i barndomsklubben.

Der er en masse talent i Barcelona som klub. Hvis Xavi kan formå at få arbejdsro, altså hvis ledelsen accepterer at der måske ikke kommer en liga- eller Champions League-titel i det næste år eller to, så er der så meget poentiale i Xavi-Barcelona-kombinationen at det kan love godt for fremtiden.

 

Be the first to comment on "Kan Xavi løfte Barcelona?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Kan Xavi løfte Barcelona?

af Peter77 Læs også: 3 min
0