Flere Danskere optager kviklån til at betale Julegaver

Julegaver er med til at gøre at Danskerne optager markant flere Kviklån

De fleste danskere budgettere året rundt med at skulle købe Julegaver og det er efterhånden blevet vigtigere end selve julen, i hvert fald for en lang række familier. Da det kan være en stor udgift oveni alle de andre økonomiske belastninger som julen medfører, så ses der en markant stigning i optagelsen af kviklån i perioden november-januar, blandt Danskere. Dette mener flere eksperter er dybt problematisk og specielt grundet de høje renter og gebyrer, som kan være med til på sigt at undergrave en families økonomi.

photodune-356563-education-xsJulens forventninger er dog rigtig høje hos både børn og voksne, men dette bør ikke medfører at man gør sig sårbar på økonomien. Dette skriver både MetroXpress og Politiken er artikler som for nyligt er blevet udgivet.

Kviklån er specielt attraktive i jule perioden, da man som hovedregel modtager pengene hurtigt og slipper for at stille garanti. Samtidig kan det være en befrielse for den enkelte ikke at skulle til samtale hos banken for at forklare ens overforbrug i forbindelse med enten julegaveindkøb eller julefrokost. netop derfor optager vi dansker i skjul kviklån over nettet, altså online lån med høj rente og gebyrer.

De fleste glemmer at tænkte langsigtet

De fleste familier eller ansvarlige for familiers økonomi, glemmer simpelthen at tænke længere end julens glade tid. Det er nemlig først efter nytår at tilbagebetalingen begynder og så skal der jo spares. Dette kan på sigt gå ud over mange ting, men ofte ser man at familier fravælger følgende:

  • SFO
  • Rejser
  • Dagsture
  • Sport
  • Musiktimer

Som alle ellers er nogle ekstremt vigtige ting for at få en familie til at fungere og ikke mindst for at lære børn aktiviteter og færdigheder. En dårlig familie økonomi kan altså gå ud over både børn og voksne på sigt.

Det er derfor som forældre vigtigt at huske at det ikke kun drejer sig om at gøre ens familie glad juleaften, men at der er et helt år hvor familien også skal fungere økonomisk, hertil er løsningen altså ikke nødvendigvis optagelsen af et kviklån.

Du vil låne 3000 kr. – eksempel

Vi opstiller her et eksempel på en familie der vil optage et kviklån til 3000 kr og tilbagebetale pengene over 12 måneder.

Lån: 3000,- 
Løbetid: 12 måneder
Rente 12% (fiktiv)
Oprettelsesgebyr: 450,- (fiktiv)

I dette scenarie vil der skulle betales et samlet beløb tilbage på 3810,- kr.

Du vil altså på kun 1 år, betale ca. 25% mere tilbage, end du lånte. Det er derfor ekstremt vigtigt at du læser betingelser og vilkår før du optager lånet, så er du sikker på netop dette regnestykke og dermed er klar over hvor dyrt det egentlig er for dig at optage denne slags kviklån. Låner du 3000,- kr. og kan du betale dem tilbage er der selvfølgelig intet at være uroligt for, men såfremt du ønsker at låne større beløber som fx 50.000,- kr eller 100.000,- kr. så bør du i første omgang gå til din bank og modtage den korrekte rådgivning. Såfremt din bank ikke ønsker at låne dig pengene, så bør du overveje meget nøje, om det er dette værd på sigt.

Lån til julegaver med Vivus

Der findes dog en løsning som ikke er helt dum. ViVus tilbyder nemlig at låne 4.000,- kr. ud til alle og enhver, i 30 dage – helt gratis. Du kan altså modtage 4000 kr.  og købe julegaver for, så længe du har mulighed for at betale dem tilbage i Januar måned. betaler du ikke tilbage til tiden, kan det blive meget dyrt at optage dette lån, derfor anbefales netop dette lån kun til de folk som er sikre på at kunne tilbagebetale indenfor de 30 dage. Betaler du tilbage, er det til gengæld helt uden renter, gebyrer og andre former for omkostninger. altså kvit og frit.

Be the first to comment on "Flere Danskere optager kviklån til at betale Julegaver"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Flere Danskere optager kviklån til at betale Julegaver

af JoakimK Læs også: 4 min
0