Ejendomshandel fra A-Z

Vi har alle sammen prøvet det, man skal endelig have sin helt egen ejendom, måske har du prøvet det før men måske er det første gang det er spændende og nyt og det kan være en anelse svært at holde overblikket, da det kan være en længere oplevelse, men bare rolig, det hele ender med en ejendomshandel sådan her forløber de:

Besøg boligadvokaten

Besøg en Boligadvokat og få indblik i dine muligheder og hvad du bør være særligt opmærksom på, i forbindelse med en bolighandel. En boligadvokat kan ikke alene hjælpe dig, de kan endvidere også sætte dig på den helt rigtige kurs til din nye bolig, allerede med det samme. Nu tænker du sikkert at advokater er dyre og ikke for almindelige mennesker, heldigvis er et formøde hos en boligadvokat ofte gratis. Det skader bestemt ikke, at orienterer dig om mulighederne.

Besøg din bank

Din boligjagt begynder snart, så det er her du skal kontakte din bankrådgiver, så du allerede med det samme kan få oplyst, hvad du har råd til –  hvad for en bolig pris du max. skal gå efter. Dette kan hjælpe med at indsnævre din søgning,  så du ikke i det lange løb sidder i en alt for dyr bolig. Det er endvidere altid vigtigt at huske, at der er mange forskellige type lån, alle har fordele og ulemper, snak derfor med din bankrådgiver ang. hvad der er bedst i din situation, så du får det bedste / billigste lån.

Boligsøgning

Indskærp din søgen på et eller flere områder -og begynder at samlinge priser på forskellige muligheder og evt. finde noget der er helt perfekt. Dernæst kan du evt. tage til et åbenhus, så du kan få en følelse af området, omgivelser og selv boligen.

Påbegynd bolighandlen

Når du så har fundet den perfekte bolig, skal du videre til det næste trin, som er at du begynder en dialog med sælger. Her er det altafgørende at du tager en boligadvokat med, så de kan hjælpe dig bedst muligt i din forhandlinger, det kan ende med at være det bedste for dig og dit boligkøb da de ser efter dine interesser og ved hvad der er bedst set med “advokatbriller”.

Boligens tilstand og advokatforbehold

Det næste er at finde en boligsagkyndig, som kan give dig en detaljeret beskrivelse af boligens tilstand. Rapporten vil være god at have med til de yderligere forhandlinger, du skal igennem med sælger. Dernæst kan du og din boligadvokat forhandle jer frem til en pris, som du og den anden part er tilfreds med, så I kan underskrive det altafgørende dokument – Det vigtigste i et køb af en ejendom, det er købsaftalen.
Få altid din boligadvokat til at nærlæse købsaftalen før underskriften, så der ikke kommer nogle overraskelser eller andet som kunne gøre hele oplevelse ubehagelig, inden du skriver under. Den store papir bunke som en boligadvokat skal igennem er typisk på 150 sider, men intet slipper igennem! Da de er professionelle og ved hvad de skal kigge efter, så du får den helt rette aftale.
Det kan være nødvendigt, at indskrive et advokatforbehold i købsaftalen, der giver dig ret til at fortryde købet, hvis forskellige områder i handlen ikke overholdes.

Nu skal der blot meddeles til sælger, at alt er i orden og at du og din boligadvokat har set alt igennem -og det hele er af skønneste orden. Hvis der nu skulle komme nogle problemer, har du ret til som køber, at fortryde 6 dage efter begge parter har underskrevet, dette ville dog koste dig 1% af købssummen, som  alt efter købspris, kan være dyrt, den udgift kan et avokatforbehold spare dig for. Til sidst skal udebetalingen ske og det hele er i orden du får nøglen og er klar til at flytte ind, når du vil eller hvornår i har aftalt. Sådan forløber en ejendomshandel i Danmark, det kan være kompliceret, men med den helt rette hjælp og boligadvokat, er det faktisk en let sag, da de tager sig af alle detaljerne, som du ikke behøver at bekymre dig.

Be the first to comment on "Ejendomshandel fra A-Z"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Ejendomshandel fra A-Z

af jjdenmark Læs også: 4 min
0