Spar på din el-regning

Vil du gerne have flere penge til sjov og spas hvert eneste år? Det kan du forholdsvist nemt få ved at gøre noget ved dit el-forbrug. Du får i denne artikel en række gode råd, der kan give din el-regning et spark nedad, så du sparer penge!

Tjek din aftale med dit nuværende selskab

At tjekke din aftale med dit nuværende el-selskab, kan faktisk være en rigtig god idé. Mange har en basisaftale uden måske at have et forbrug, der kommer i nærheden. Tjek derfor op på, hvilke forskellige pakker dit nuværende selskab har, og se om der ikke er en pakke, der opfylder dine behov samt er billigere.

Det kan også være en rigtig god idé at tjekke op på forskellige selskabers priser. Ønsker du at konstant at være hos det billigste selskab, kan det være en fordel at skifte selskab oftere. Vælger du at gøre dette, skal du dog være opmærksom på bindingsperioder og opsigelsesvarsler.

Dæmp dit forbrug

Mange danskere har et hus fyldt med ikke energivenlige apparater og overforbruger, når det kommer til el. Med en ganske lille indsats samt fokus på at spare, kan du spare rigtig mange penge på årsbasis, der kan gå til sjovere ting end din el-regning.

Almindelig fornuft

Et af de helt store steder, hvor du kan spare på dit forbrug, er ved at bruge din fornuft. Mange danskere slukker ikke lyset efter sig, og lader unødvendige apparater kørende uden at bruge dem. Det kan for eksempel være computeren, tv’et eller bare lyset på værelset. Alt dette koster, og når du ikke bruger apparaterne eller opholder dig i et givent rum med lys i, burde du kunne skære ned på dette.

Sluk for internettet

Mange er bange for at tænde og slukke for internettet, fordi de tror, at det kan gå i stykker på længere sigt. Men det gør det ikke. Derfor kan du altså sagtens slukke for nettet, når du skal i seng og ikke er hjemme. Det er alligevel ikke særlig lang tid om at starte op, og derfor er det nemme penge at spare. Du bør ikke kun huske at slukke internettet men også de andre apparater, du har i din bolig. Derfor er et andet godt spareråd også at gå efter produkter med et lavt standbyforbrug.

Brug a-pærer

At købe a-pærer til din bolig er en engangsinvestering – og en rigtig god en af slagsen. Skifter du dine gamle pærer ud med nye energivenlige a-pærer tjener denne investering sig hurtigt hjem igen.

Brug ikke tørretumbler

Mange danske hjem har stadig en tørretumbler. Dette er dog typisk et overskydende apparat, da du kan tørre dit tøj på mere energirigtige måder – nemlig på en snor eller på et tørrestativ, som du kan få til rigtig billige penge. Benytter du en tørretumbler forringer du også levetiden på dit tøj, og det risikerer at skrømpe.

Fyld vaske- og opvaskemaskiner helt op

Mange har en tendens til ikke at fylde opvaskemaskinen eller vaskemaskinen helt op, når der skal vaskes. Tænk over, at du måske kan nøjes med at vaske halvt så mange gange, hvis du fylder den op hver gang. Det kan godt blive til et fint beløb besparet hvert år. Et andet godt sparetip er også at skrue ned for temperaturen.

Gå efter energirigtige hvidevarer

Hårde hvidevarer som vaske- og opvaskemaskiner er maskiner, der bruger rigtig meget strøm, og som er en stor del af et typisk forbrug. Når du køber dine hvidevarer fremover, så bør du gå efter at købe hvidevarer med energimærket A++, da det er det mest miljøvenlige mærke.

Følger du ovenstående tips og tricks, er du godt på vej til en lavere elregning!

Be the first to comment on "Spar på din el-regning"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Spar på din el-regning

af millevm Læs også: 3 min
0