Sådan holder i romantikken i gang, selvom i har børn

Rigtig mange par oplever, at romantikken daler i takt med parforholdets længde. Så snart der kommer børn ind i billedet, føler mange, at det bliver endnu svære, at holde romantikken i gang. Problemet ved ikke at holde gnisten ved lige er, at i med tiden vil få nok af hinanden. Herefter vil der kun komme flere og flere gnidninger og skænderier. Det er sådan noget, som ikke kun går ud over jeres parforhold og jer, men det kommer også til at gå ud over jeres børn. Undskyldning er ofte, at de ikke har tid til hinanden. Men det er ikke den eneste måde, hvorpå man kan holde gnisten ved lige i parforholdet. Derfor er der her under beskrevet et par tips til, hvordan i kan holde romantikken i gang, selvom i har børn.

Alenetid

Alenetid er vigtigt i ethvert parforhold, men specielt også hvis i har børn. Et par uden børn har oftere mulighed for alenetid end par med børn. Her er det eneste tidspunkt uden børn stort set kun, når børnene er lagt i seng. Når de først er lagt i seng, er i sikkert alt for trætte til at lave noget sammen. Derfor er det vigtigt, at i planlægger noget alenetid. Mange forældrepar dropper ofte sådanne planlægning, da de ikke vil få andre til at passe deres børn. Men børnepasserne vil helt sikkert kunne forstå, at i har brug for noget alenetid. Mange vil måske endda nyde at passe jeres børn. I kan eventuelt skifte mellem jeres børnepassere. Når i så har fået passet jeres børn, er det vigtigt at give tid til hinanden. Så har i masser af tid til at snakke, lytte, hygge, grine og få mærket hinanden ordentligt. I kan også frigive noget tid, ved f.eks. et hyre en rengøringskone til at komme forbi 1-2 gange i ugen, i kan få en ung knægt fra nabolaget til at klippe græsset og måske endda sende vasketøjet ud af huset for at blive vasket? Forestil jer alt den tid i vil have til overs til hinanden!

De små ting

Dette er også et tip, der gælder både par med og uden børn. Uanset hvordan jeres hverdag ser ud, om den er spændende, stressende eller triviel, skal i altid huske de små ting i løbet af jeres dag. En af de små ting kan være sådan noget som et enkelt lille smil, et kys om morgenen og sige “jeg elsker dig” inden i falder i søvn. Det er sådanne uskyldige småting, som kan redde en hel dag. Det samme gælder, hvis en af jer haft en dårlig dag. Så kan det hjælpe en hel del, hvis den anden lige tager opvasken, henter ungerne eller gør rent. Det giver meget bedre overskud til jer begge og vil hurtigt blive gengældt. Et sidste eksempel kan også være, at købe nogle blomster eller andet med hjem.

Nyd hinanden

Når i endelig har noget alenetid sammen, så kan i hurtigt ende i hver jeres ende af sofaen. Det er ikke den form for alenetid, hvor i kan hjælpe gnisten frem igen. Det er vigtigt, at i nyder hinanden. Sæt jer sammen og rør ved hinanden, så i rigtigt kan mærke hinanden. Der er rigtig mange forskellige måder, hvorpå i kan nyde hinanden. Det kan være småting som at holde i hånd, når i går en tur, kysser hinanden i løbet af dagen og putter sammen, når i skal sove. Det kan også hjælpe meget med ekstra alenetid i sengen. Så snart børnenes ikke er der, behøver i ikke kun lave alt muligt praktisk. Prøv nogle nye ting i soveværelset, så i kan få lidt mere spænding. Det kan eventuelt være, at i prøver noget nyt frækt legetøj. Bare det at pirre hinanden kan være ekstremt opløftende for et forhold. Sørg for ikke kun at tænke på jer selv, men tænk på hinanden i stedet. Gør en masse godt for din partner, så kan du næsten være sikker på, at det nok skal blive gengældt på et tidspunkt. I kan også gå og tirre hinanden i løbet af dagen, uden jeres børn opdager noget. Det er kun fantasien, der stopper jer.

Be the first to comment on "Sådan holder i romantikken i gang, selvom i har børn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Sådan holder i romantikken i gang, selvom i har børn

af jacobsen Læs også: 4 min
0