Råd til at finde den rigtige badmintonketcher

Der er nogle ting der er afgørende når man står og skal vælge ny badmintonketcher. Disse er for eksempel: balancepunkt(vægtfordeling), skaftets stivhed, strengene og håndtaget. Disse elementer skal passe til den enkelte spiller. Disse ting er ikke at blive taget for givet da det kan have stor betydning i forhold til spillerens evner og fysik. Hvis det er en badmintonketcher med mere kontrol man skal finde kan følgende elementer være gode. Medium stift skaft, letvægt og lavt balancepunkt. En medium stiv ketcher der vejer 87-94 gram er som regel et godt valg til kontrol såfremt at den har et relativt lavt tyngdepunkt. Et lavt balancepunkt kan evt. Være 275-280mm. Et ketcher med lav vægt giver væsentligt hurtigere ketcher føring, fordi ens sving bliver hurtigere uden at man bruger ekstra kræfter. Dette kan være en fordel hvis tekniske finesser er en stor del af ens spil. Hvis det derimod er en ketcher med mere slagkraft kan disse være praktiske. En relativt tung ketcher med højt balancepunkt som kunne være 285-295mm. En tung ketcher vibrere meget mindre end en let ved slaget i og med at en tungere ketcher har et større sweetspot i forhold til lettere ketchere. På trods af langsommere ketcher føring med den øgede vægt vil ens power i slagene helt sikkert øges. Dermed er en tungere ketcher et godt valg hvis man ønsker at bibeholde de hårde og tung slag. Man kan inddele alle spillere i 3 kategorier som nærmere kan belyse nuværende niveau.

  1. her er det nybegyndere der lige er begyndt på deres udvikling. Disse vil have bedst af en tung ketcher da den vil være lettere at styre pga. Den høje vægt. De vil bedre kunne lære slag og bevægelser fordi det bliver langsommere med en tung badmintonketcher.
  2. her har vi de øvede spillere som begynder at være bevidst om hvilken ketcher de rent faktisk har i hånden. Deres tekniske formåen er øget og dermed vil de med fordel kunne ty til en lettere ketcher som kan give dem mere føling over deres spil.
  3. til sidst har vi de hyppige turneringspillere som er begyndt at gå op i hvad de spiller med og stiller krav til udstyret. Disse ville skulle finde den ketcher der passer til deres forcer og som kan dække deres svagheder bedst muligt(læs overstående hvis i tvivl) her er der også forskel på om spilleren er single og double spiller.

Herudover kan man fordele balancen i ketcherne i 3 forskellige kategorier.

  1. den første er den hovedlette ketcher hvor størstedelen af vægten ligger imod grebet, den lette vægt giver god reaktionstid og en forøget ketcher føring. Dette er en fordel hvis man er meget teknisk i sit spil og ønsker at kunne udføre tekniske finesser relativt tit.
  2. her har vi ketchere med balanceret vægtfordeling. Det vil sige der er mere eller mindre ligevægt. Disse er til spillere der ønsker god føling og relativt hurtig ketcher føring men ikke vil give afkald på et godt tung smash. Til disse spillere er denne den rigtige vægtfordeling at ty til.
  3. her er de helt hovedtunge ketchere som har vægt udelukkende imod ketcherhovedet. Her udvikles poweren til slagene i hovedet. Dette resultere i at man får væsentligt mere power en med andre ketchere uden at svinget bliver hurtigere eller hårdere. Som bliver beskrevet ovenfor, er der rigtig mange ting der skal indgå, når man står og skal vælge ny badmintonketcher, dette gælder selvfølgelig for både nybegynderen, men også for den professionelle badmintonspiller. Man bliver nødt til at overveje hvor meget power man selv kan levere for at få den mest optimale ketcher baseret på ens spillestil. Dette er alfa og omega når man vælger ketcher!

Hvis man ønsker mere information om emnet og flere gode råd til, hvordan man vælger den helt rigtige badmintonketcher til ens spillestil, så vil jeg foreslå, at man kigger forbi dette site: inbound hvor badmintonketcher.dk blogger om ketchere og giver råd og vejledning til, hvordan man finder den bedste ketcher baseret på ens behov.

Be the first to comment on "Råd til at finde den rigtige badmintonketcher"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Råd til at finde den rigtige badmintonketcher

af JonasPetersen Læs også: 4 min
0