Oversete genialiteter til dit barns regntøj

Mange af os vil kunne nikke genkendende til, at regntøj kan være lidt irriterende. Man har måske købt noget regntøj, der ikke passer 100 % i størrelsen, i dårlig kvalitet, eller som bare ikke er designet på en god måde. Alt dette kan medføre, at mister en del bevægelighed, når man trækker i sit regntøj, og det er rigtig irriterende.

Derfor er vi selvfølgelig ekstra opmærksomme, når vi går ud og køber regntøj til vores børn, så barnet ikke oplever, at dets frie bevægeligheden hæmmes eller på anden vis føler sig begrænset på grund af regntøjet.

Derfor har vi opstillet fire gode råd i forbindelse med køb af regntøj, som kan ses her:

  • Hav barnet med, når du køber regntøj til dem
  • Køb regnbukser med gummistrop
  • Gå efter elastik og velcro ved håndled og ankler
  • Sørg for at regntøjet har reflekser både foran og bagpå samt på både arme og ben.

Husk sikkerheden

Vores anbefaling slutter dog ikke helt her. Der er nemlig yderligere tre små tips og tricks til, hvordan barnet får den bedste oplevelse ud af at trække i regntøjet og gå udenfor i al slags vejr for at lege.

Det første af de tre tips er, at undgå snor i regnjakkens hætte. Dette er en god idé, da barnet dermed mindsker risikoen for at sidde fast i rutsjebanen eller andet på legepladsen. Alle er enige om, at hætten på regnjakken gerne skal kunne lukkes helt til, således vinden ikke nemt kan blæse den af barnets hoved. Det skal dog selvfølgelig være lidt med måde, da hætten ikke må sidde så stramt, at det generer barnet, hæmmer udsynet eller irriterer på anden vis. Problemet er dog, at det fra producenternes side er svært at finde anden løsning på dette problem, end at have en snor i hætten. Vær dog opmærksom på, om man kan finde regntøj uden. Kan snoren ikke undgås kan man gå efter en snor, der er så kort som mulig, så risikoen for at sidde fast i diverse ting er mindre. Er barnet under 7 år (134 cm) anbefaler Sikkerhedsstyrelsen at børnene ikke har bindebånd eller snore i hoved- og halsområdet. Du kan læse mere om anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen her.

Et andet lille trick er lynlåsen. Lynlåsen skal være måden, hvorpå barnet lukker regntøjet. Den første årsag hertil er, at barnet nemmere kan lukke en lynlås end trykknapper. Anden årsag er, at lynlåsen ikke har store mellemrum, som en regnjakke med trykknapper har det mellem hver enkelt knap. Dermed holdes barnets mave nemmere tørt. Såfremt regnjakken har både lynlås samt trykknapper, der kan dække for lynlåsen, er det dog den optimale løsning. Selvom knapperne kan være svære for barnet at lukke, så kan de beskytte lynlåsen, hvor vandet nogle gange har tendens til at kunne snige sig gennem.

Seler sikrer tæthed mod vand

Sidste anbefaling fra vores side er seler i regnbukserne. Seler i regnbukserne gør nemlig, at det er nemmere for barnet at holder regnbukserne oppe. Normalvis vil regnbukser med seler også sidde højere oppe på barnets mave end regnbukser uden, hvilket er med til at beskytte barnets mave bedre mod vand. Sidder bukserne for langt nede, så kan vandet trænge op under jakken, over bukserne og gøre barnets bukser eller trøje våd. Dette problem undgås såfremt regnbukserne har seler, da de sidder så højt oppe på maven, at vandet ikke burde kunne trænge ind. I samme ombæring kan det nævnes, at elastik i maven også er en god idé, så regnbukserne sidder bedre på barnet og ikke hæmmer eller begrænser barnets bevægelighed.

Held og lykke med at finde det rette sæt regntøj til dig og dit barn.

Be the first to comment on "Oversete genialiteter til dit barns regntøj"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Oversete genialiteter til dit barns regntøj

af Laursen Læs også: 3 min
0