Om London som rejsedestination

Europa er et stort og rigt kontinent. Dette kontinent og dets samarbejde og dets rigdom er blevet udviklet blandt andet ved at oprette den Europæiske Union. Den europæiske union har som sit mål at fremme den frie bevægelighed af varer, tjenesteydelser, arbejdskraft, og etableringsfrihed. Det betyder blandt andet at borgere fra medlemsstaterne frit kan bevæge sig rundt på andre medlemsstaters område.

EU er en europæisk union som omfatter en lang række lande af hvilke er Danmark, Sverige, Lithuan, Estland, Letland, Frankrig, Belgien, Holland, Spanien, Portugal, Rumænien, Polen, Ungarn, Luxembourg, Kroatien, Slovenien, Østrig, Tjekkiet, Slovakiet osv. Der er flere lande som ønsker at blive medlemmer af denne Union. Og unionsudvidelsen sker men den er langsomt idet de forskellige lande skal opfylde en række krav, for at kunne få lov til at blive EU medlemslande. Blandt de største medlemsstater er UK. Som står for United Kingdom, og som blandt andet omfatter Wales og Skotland samt England.

Hovedstaden i United Kingdom er London, som er en verdenskendt by. London er en stor by med en masse universiteter det er et såkaldt common law land, hvor London er beliggende nemlig England.

England er kendt rundt omkring i verdenen i og med at det tidligere som en del af UK har været en stor kolonimagt. Men nu er der altså tale om London, som er hovedstaden i United Kingdom. London har en masse indbyggere og er langt større end den danske hovedstad København. Der er mange gode grunde til, at besøge London. London er den uofficielle hovedstad for finansverdenen i Europa. Fra Danmark kan du flyve til London billigt med RyanAir, EasyJet, Norwegian og en række andre flyselskaber. I byen kan du både finde hotel eller bo med AirBnB. Du finder fly og hotel i London her – mens du kan læse en række guides til byen og hvad du kan opleve på flere rejseblogs.

Herudover er det en kendt by med en masse kendte mennesker og sportshold. Blandt det meste kendte i London er naturligvis fodboldklubberne. Der findes en masse rivaler fra fodboldverdenen i London. Først og fremmest kan nævnes Chelsea og derefter Arsenal, så er der også Fulham og så har man også Westham og man skal da heller ikke undlade at nævne Tottenham Hotspur som nogle af de mest kendte. Herudover er der naturligvis også Milwall og så Charlton United.

Der er også Queens Park Rangers, som også klarer sig godt i den engelske Premier League. Herudover findes Leyton Orient Football Club fra 1881.

Der er således massere af ting at se i London for den sportsinteresserede. Der er nemlig også tennisturneringer idet Wimbeldon jo er et kendt sted.

Men det er nok alligevel fodbolden der tiltrækker de fleste mennesker. Dette fordi, at de engelske hold klarer sig relativt godt i Europa og er stærke rent økonomisk. Det er svært at sige hvilken fodboldklub der er den bedste i London, men blandt de mest vindende hold er dog nok Arsenal og Chealse. Man skal dog nok købe biletter i god tid, hvis man vil se fodbold i London, fordi at kampene er så populære og fordi der plejer at være udsolgt året rundt, da fodbold jo er en populær sport i England. Men der er også en række andre ting at se i London.

Der er en masse universiteter f.eks. University of Buckingham og London School of Economic and Business. Her kan man således studere i London. Disse to universiteter er kendte og har en høj standard hvorfor det gør det eftertragtet at studere i London. Dette fordi der heller ikke er så langt væk til University of cambridge eller university of Oxford. Der er således tale om en by, der hedder London og som er en stor europæisk hovedstad. Møntfoden i London er den såkaldte pund. Den er dyrere end kronen hvorfor man nok skal have vekslet penge forinden man kommer til London. Du kan også veksle når du først kommer til England ved at hæve direkte fra en af bankautomaterne i lufthavnen. Dette koster i 2016 et gebyr på blot 30 kroner til din bank (når du hæver udenfor Danmark).

Be the first to comment on "Om London som rejsedestination"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Om London som rejsedestination

af Kongepyton Læs også: 4 min
0