Mobilt bredbånd bliver hurtigere og hurtigere

Trådløst net - 3G - 4G mobilt bredbånd4G-netværk er det seneste skud på stammen indenfor branchen, og spørgsmålet er om det kan blive ved med at blive hurtigere. Overlæggeren må snart rammes, for der er nærmest ikke nogle der har noget dårligt at sige når de er på 4G-netværket. Man kan surfe af sted lynhurtigt, og hvad end det er nyheder, Facebook eller noget helt tredje man surfer, så går det efterhånden lynhurtigt.

Selv video klip fra f.eks. Instagram, Facebook eller Youtube, har ikke længere den forsinkelse som der tidligere var. Der er altså snart ingen grænser for hvor og hvornår man kan være på, fordi man konstant arbejder på at optimere denne forbindelse.

Kan mobilt bredbånd erstatte den gamle DSL-forbindelse?

Det er det helt store spørgsmål de dage her indenfor diskussionen om internetforbindelse. Flere og flere mener at svaret er ja. Det gør de fordi at der efterhånden ikke er særlig store forskel indenfor upload og download hastighed. Så 4G-netværket kan altså hente og sende til og fra nettet, på ca samme hastighedsniveau, som en forbindelse derhjemme.

Samtidig er der jo det faktum at man også kan have den form for net med sig, netop pga. 3G og 4G forbindelserne. Man kan altså have sit netværk med sig på farten på sin tablet eller smartphone, hvilket jo er enormt belejligt. Det er både et middel til at underholde på lange ture, til at få sociale og praktiske aftaler på plads, men måske allervigtigst, til at kunne holde sig ajour med arbejdet, og måske i virkeligheden nå vigtige arbejdsopgaver på farten.

Dette kan være ved at besvare mails eller tjekke vigtige information på intranettet eller måske noget helt tredje. Et mobilt bredbånd bringer også et helt nyt aspekt i form af den lille USB-nøgle, som nu kan blive en del af ens ejendele. Det denne lille anordning kan, er at sørge for at man nu også kan have internetadgang på sin bærebare computer, blot ved at indsætte USB-nøglen. Dette er utroligt smart tænkt, da der trods alt er visse fordele i at have sin bærbare med, fremfor at skulle benytte smartphone eller tablet.

Hvis vi ser på underholdningsdelen ved at være på farten, så er det altså bare sjovere og bedre at se en film eller serie på en større skærm. Tænker vi mere i arbejdssammenhængen, så er det meget fordelagtigt at have adgang til de vigtige dokumenter man kan have liggende på sin pc. Mange finder det også nemmere at skrive med at pc-tastatur, i stedet for på sin iphone eller tablet.

Spørgsmålet var altså om mobilt bredbånd kan erstatte DSL-forbindelsen. Der er tydeligvis mange fordele ved det mobile bredbånd, især når man er på farten. Samler man dette med sit internetforbrug derhjemme, kan man altså få en samlet pris. Man behøver altså ikke længere betale for både at have internet derhjemme, og netværk når man er på farten. Det kan nu samles i en pakke og dermed gøres til en besparelse for forbrugeren. Og så længe det ikke går ud over kvaliteten, er dette jo en fordel.

Som tidligere nævnt er der ikke længere særlig stor forskel på mobilt bredbånd og DSL-forbindelsens upload og download hastighed. I visse tests har mobilt bredbånd endda vist sig hurtigere end DSL-forbindelsen. Argumenterne for at holde fast i DSL-forbindelse er altså fosvindende og tynde. Mobilt bredbånd er i en rivende udvikling, og hastigheden er nu ved at overhale konkurrenterne. Det er ved at være på tide at man gør op med sig selv om man vil følge med tilden og få den bedste løsning (Finde de bedste priser på bredbandsguiden), eller holde fast i den ældre og ringere løsning.

Be the first to comment on "Mobilt bredbånd bliver hurtigere og hurtigere"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Mobilt bredbånd bliver hurtigere og hurtigere

af larsen-admin Læs også: 3 min
0