Hvilken badmintonsko er bedst?

Kilde: Forhandler af badmintonsko på Internettet.

Jeg er en u17 mesterrække spiller i en større badmintonklub. Jeg morgentræner 2 gange om ugen og spiller 3 almindelige træninger ved siden af. Jeg har ofte overvejet, hvilken badmintonsko der ville være den bedste for mig. Jeg har altid spillet i en meget flad badmintonsko, så min kontakt til gulvet har altid været god. De sidste par træninger har jeg haft uheld ved at vrikke om i mine badmintonsko og jeg er begyndt at spille med et støttebind om knæet for at undgå smerter når jeg spiller.

Jeg opsøgte min træner i første omgang og spurgte om han mente det kunne være en god ide for at hjælpe mig med at komme mig over min milde skade hurtigere, men han turde ikke råde mig til noget og henviste mig til en lokal sportsforretning, som forhandler alt fra badmintonsko til ski. Jeg tog ind i butikken dagen efter og forhørte mig hos ekspedienterne, om de havde nogle råd til, hvilken model badmintonsko jeg skulle vælge. Desværre virkede det ikke som om, at de havde meget styr på det teoretiske omkring badminton, så jeg endte med at forlade butikken tomhændet.

Da jeg kom hjem, gjorde jeg som så mange andre, jeg undersøgte internettet for eventuelle forklaring på, hvilken badminton der ville være bedst til mit behov. Jeg faldt over en hjemmeside (http://www.badmintonsko.dk) som virkede til at have styr på deres udstyr. Jeg ringede til shoppen, og forklarede dem hvad min situation var og ejeren bad mig komme ud forbi hans kontor og medbringe mine gamle badmintonsko, så vi kunne sammenligne udstyret.

Dagen efter tog jeg min cykel ud til virksomhedens kontor og jeg havde selvfølgelig medbragt mine badmintonsko som aftalt med ejeren. Vi prøvede flere forskellige par badmintonsko og jeg blev rådet til, at skifte mine ultra lette badmintonsko ud med et par, som både havde en kile på indersiden af skoen, for at modvirke at jeg vrikkede om, samtidig fortalte han mig også at den sko som jeg prøvede havde ekstra meget stødabsorbering i sig, så den ville også være rigtig god som aflastning til mit knæ. Endvidere fortalte han mig, at jeg burde overveje et ekstra par badmintonsko, eftersom jeg spillede så meget, det medvirkede også til, at mine sko ville holde længere og at jeg ville have friske badmintonsko at spille i, til hver træning. Jeg fulgte hans råd og synes allerede at der er tegn på forbedringer. Jeg valgte desuden, at købe et par ekstra badmintonsko som anbefalet og følelsen er bare vildt god!

Det jeg har lært af denne episode er, at der ikke findes et svar på, hvilken badmintonsko der er bedst, det afhænger af hvilken type spiller der skal bruge dem, hvad deres behov er og hvordan deres skadeshistorik ser ud. Jo flere skader de har haft desto mere støtte skal de have og jo mere skal badmintonskoen hjælpe dem på banen. Hvis det er en lettere spiller, kan man med fordel vælge en lettere badmintonsko, da stødende op igennem knæ og krop ikke er de samme som en tungere spillere. Hvis man er en tung spiller, kan man med fordel have en badmintonsko, som hjælper en lidt, da man har mere vægt at bære rundt på og derfor også kan få tungere stød op igennem kroppen end en lettere spiller. Foruden dette, så har jeg også lært, at man med fordel kan bruge flere par sko, hvis man spiller flere gange om ugen, det er en fordel for både levetiden på skoen, men også for pengepungen på den lange bane. Det er en dyr investering, men hvis man leder lidt, kan man spare mange penge på sit udstyr.

Be the first to comment on "Hvilken badmintonsko er bedst?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Hvilken badmintonsko er bedst?

af JensBruun Læs også: 3 min
0