Derfor bør du spise fiskeolie

Fiskeolie var for ganske få år siden et nyt begreb for de fleste danskere. Pludselig begyndte læger og kostvejledere at anbefale en dosis fiskeolie om dagen og der gik en hel trend i det. I dag er fiskeolien fast kosttilskud i mange danske hjem og det er ikke uden grund. Fiskeolien har et væld af sundhedsfordele for dig, så hvis du har overvejet at hoppe med på bølgen, er der ingen grund til at holde dig tilbage. Du kan endda blive testet for fedtsyresammensætning hos Zinzino.

Gør det nemmere at få dit ugentlige omega-3 behov opfyldt

”Du skal spise fisk to gange om ugen”. Sådan lyder rådet fra læger og eksperter landet over og du har uden tvivl også hørt det. Kroppens behov for det sunde omega-3, som fisk især er en god kilde til, er gang på gang bevist som værende reel. Derfor anbefales det, at inkluderer fisk i større grad i kosten.

Får du spist fisk to gange om ugen? Langt de fleste danskere gør ikke. Fiskeolie i små kapsler gør det meget nemmere at få dækket kroppens omega-3 behov hurtigt og nemt, hvilket også er grunden til, at de små kapsler er at finde i mange hjem. Omega-3-fedtsyrene anbefales til alle, men især gravide anbefales i stor stil at tage kosttilskud i form af fiskeolie pga. fedtsyrernes effektive funktion som byggesten i udvikling af fostrets hjerne.

Forebyg hjertekarsygdomme med omega-3

Nu tænker du måske, hvorfor fiskeolie skulle være så fantastisk – er det ikke blot en overvurderet sundhedsdille, som er blæst op til noget større, end det egentlig er? Her må vi skuffe skeptikeren. Omega-3 fedtsyrerne, EPA og DHA, som fiskeolien giver dig er med til at forebygge alvorlige sygdomme og holder din krop frisk.

Det er videnskabeligt bevist, at man med det korrekte indtag af omega-3 nedsætter sin risiko for at udvikle hjertekarsygdomme, som i værste tilfælde kan medføre hjerteanfald og for tidlig død. Bare dette videnskabelige bevis bør være nok til straks at begynde at inkludere omega-3’en i kosten i højere grad.

Billigere end fisk to gange om ugen

Mange fravælger fisk i den daglige kost, fordi det simpelthen er for dyrt. Især mange unge studerende får ikke deres omega-3-behov dækket grundet priserne på fisk. Man kan selvfølgelig vælge at få hele sit fiskebehov dækket i dåsemakrel og tun i olie, men det kører de fleste hurtigt død i. Fiskeolie er selvfølgelig ikke gratis men stadigvæk langt billigere end at skulle dække sit behov i direkte måltider med fisk. Hvis du skal have et omega-3 indtag, der svarer til at spise fed fisk, er dosisen 600-1000 mg omega-3. Der findes forskellige kapsler med forskelligt indhold af fiskeolie. Undersøg markedet og find de kapsler der passer dig bedst i forhold til pris, kvalitet og omega-3-indhold.

Vi håber, at du nu har fået blod på tanden i forhold til at kaste dig ud i fiskeolien og nyde godt af dens mange sundhedsmæssige fordele for dig og din krop. Selv hvis du nu sidder og græmmes ved tanken om, at skulle sluge kapsler hver dag, er der også en fiskeolie-løsning til dig. Fiskeolien kan nemlig også fås i flydende form. Dette er en kæmpe fordel, for folk der ikke er vant til at sluge piller. Her skal du dog måske lige vende dig til smagen, da den jo ikke her er pakket ind i en kapsel. Men bare rolig – det er en vanesag.

Der er altså absolut ingen undskyldning for ikke at hoppe på bølgen. Din krop vil i det lange løb komme til at være dig dybt taknemmelig for, at du tager dens behov for omega-3-fedtsyrer alvorligt.

Be the first to comment on "Derfor bør du spise fiskeolie"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Derfor bør du spise fiskeolie

af larsen-admin Læs også: 3 min
0