Branchen for autoophug er forandret grundet internettet

Takket være internettets muligheder er det nu muligt også at købe originale brugte reservedele til ens bil, såfremt denne har en defekt del eller med fordel kan forbedres med det formål at forbedre køreglæden.

De fleste autoophuggere har lagt deres lagre online, så det er blevet muligt at gennemsøge disse for at finde de reservedele, som man måtte mangle. Førhen skulle man enten fysisk henvende sig til autoophuggeren, eller også skulle man ringe til vedkommende, hvorefter denne efterfølgende skulle tjekke sig lager og ringe tilbage med svar på henvendelsen.

Nu kan forbrugere via internettet tjekke en autoophuggers lagerstatus, og samtidig bestille alle de ønskede reservedele på kort tid. Ønsker man hjælp, tilbyder flere autoophuggere endvidere en kontaktperson som kan guide dig under købet samt rådgive dig om, hvad du bør erhverve dig.

Ikke kun ude på at sælge

Hvor autobranchen muligvis førhen havde et ry for at være oversælgende og gerne tage overpris for varer, såfremt det var muligt. Det tjener nu ikke noget formål grundet internettets muligheder, da prisen lynhurtigt kan tjekkes hos andre leverandører af autoophug, hvilket har skabt mere gennemsigtighed på markedet og langt bedre priser.

Forbrugeren har i dag også langt bedre muligheder for at tjekke en autoophugger på forhånd qua de sociale medier. Ved en hurtig søgning på diverse medier tjekkes det, om autoophuggeren har ydet kunderne en tilfredstillende behandling eller om der er kommet klager ind undervejs. Endvidere kan det også ses, hvordan virksomheden har håndteret disse klager, da det på fx Facebook er muligt at angive klager samtidig med at forbrugeren kan få svar fra den pågældende virksomhed.

Ved kun at fokusere på at sælge, scorer autoophuggeren muligvis en gevinst på kort sigt. Men et dårligt rygte kan hurtigere sprede sig i dag end for årti tilbage, hvor det ikke var muligt at dele informationerne på tværs af geografiske områder, brancher og øvrige grænser ligeså hurtigt som det er i dag.

Landsdækkende leveringsservice

Leveringsbetingelserne har også gennemgået et skifte inden for det seneste årti. For cirka et årti siden var det lettest at bestille reservedele hos en leverandør tæt på, så leveringen kunne ske hurtigt. Dette både så man selv fik varen hurtigt, men også så det var hurtigt at sende varen retur og derefter modtage en ny, såfremt der var fejl på den leverede.

Det er på nuværende tidspunkt struktureret anderledes qua bedre leveringsbetingelser. Det er nemlig sådan, at bestiller du en vare på en autoophuggers hjemmeside, så får du oftest denne leveret inden for 24 timer maks. Du har med andre ord reservedelen modtaget, så du hurtigt kan foretage de nødvendige ændringer, som din bil behøver.

Branchen i vanskeligheder

Autoophug branchen har ellers haft det svært trods forbedringerne, internettet har skabt. Der kører langt flere lavpris biler rundt på de danske veje end hidtil, og det har forandret forsikringerne holdning til at istandsætte bilerne. Førhen var det mest økonomisk at istandsætte en beskadiget bil qua bilens værdi.

Men da det i dag er muligt at købe små, billige biler, er det ikke længere økonomisk rentabelt at sætte disse biler i stand. Det er billigere at skrotte bilen og udbetale præmien til ejeren af bilen.

Med dette er der ingen købere af de reservedele som de skrottede biler lader tilbage, og derimod er der blot fyldte lagre med reservedele som ingen har behov for at købe. Naturligvis er der fortsat en lille efterspørgsel efter disse reservedele, men ikke i samme omfang som før.

Slutteligt stiller det også spørgsmålstegn ved vores forbrugsmønstre, som virker til at være brug og smid væk. Det er naturligvis forsikringsselskaberne som bærer størstedelen af skylden, eftersom de sidder med beslutningen om, hvad der skal ske med den beskadige bil.

Udviklingen har dog påvirket autoophug branchen negativt, og det har samtidig ikke gjort det bedre, at forsikringsselskaberne i stigende grad vælger at skrotte deres biler i østeuropæiske lande.

Skrevet af Adam Juhl

Be the first to comment on "Branchen for autoophug er forandret grundet internettet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Branchen for autoophug er forandret grundet internettet

af Hansen Læs også: 4 min
0